Vragen? | +31 85 208 8060

Blijf op de hoogte
Blogs

Inspiratie

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

Fractaal spiegel

Fractaal gedrag: De kunst van zelfgelijkenis

December 2023

Fractaliteit is een concept dat oorspronkelijk uit de wiskunde komt, waar het verwijst naar patronen die zich herhalen op verschillende schalen. Dit concept kan echter ook worden toegepast op organisaties, waarin het vaak resulteert in wat we "fractaal gedrag" kunnen noemen.

Care en dare zussen training rsz

Care, do you Dare and Dare, do you Care?

November 2023

In een leuk bedrijf werkten twee zussen als supervisor, Care en Dare. Ze waren in alle opzichten elkaars tegenpolen. Care was bedachtzaam, geduldig en bekwaam in het zorgen voor anderen. Dare daarentegen was avontuurlijk, moedig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Prestatiemanagement

Prestatiemanagement: Een krachtige tool

Oktober 2023

Prestatiemanagement is een effectieve manier om het rendement van een organisatie te verbeteren. Het is een krachtige tool om de prestaties van medewerkers te verbeteren, bedrijfsprocessen te verfijnen en de organisatie als geheel te versterken. Door middel van prestatiemanagement kunnen organisaties hun doelen bereiken en groeien.

NIEUW3

Consultative selling

12 mei 2023

De traditionele manier van verkopen richt zich vooral op het aanprijzen van de eigenschappen van een product of kenmerken van een dienst. Op deze manier is het de bedoeling dat de potentiële klant overtuigd raakt van de noodzaak van een product of dienst. 

Effectief management

Effectief management: Wat je moet weten

12 april 2023

Management is een cruciaal onderdeel in ieder bedrijf. Het is het proces waarmee bedrijven doelen bereiken, de organisatie richting krijgt en er voor zorgt dat medewerkers hun maximale potentieel bereiken.

Micromanagement

Micromanagement onder de loep

8 april 2023

Micromanagement is een veelvoorkomend fenomeen binnen organisaties. In theorie is het een manier om alle activiteiten binnen een organisatie te stroomlijnen, maar in de praktijk kan het leiden tot een aantal problemen. In deze blog zal ik de nadelen van micromanagement verder toelichten.

Peter principe

Het Peter Principe en de 'Promotieparadox'

3 april 2023

Het Peter Principe is een populaire theorie ontwikkeld door Dr. Laurence J. Peter in 1969. De theorie stelt dat mensen in organisaties stijgen tot hun niveau van incompetitie. Dit betekent dat mensen zullen worden bevorderd tot een niveau waar ze niet goed genoeg zijn om te slagen.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda