Vragen? | +31 85 208 8060

Werken
Meten van competenties en vaardigheden

Assessment

Man zittend in ruimte met anderen, Situationeel Leiderschap

Benut de kracht van assessments om het potentieel van je team te ontsluiten en je organisatie naar nieuwe hoogten te stuwen! Door middel van wetenschappelijk onderbouwen methodologieën en geavanceerde technologieën bieden onze assessments een diepgaand inzicht in de competenties van teamleden. Van persoonlijkheidstesten tot praktijkgerichte stimulaties; PMC levert niet alleen gegevens, maar ook bruikbare inzichten die je helpen bij het nemen van strategische inzichten.

Assessments als instrument

Een assessment is een waardevol instrument. Uit een assessment komt vaak een oordeel. De Nederlandse vertaling van assessment is dan ook ‘beoordeling’. Maar wij zien het assessment niet enkel als beoordelingsinstrument maar ook als ontwikkelinstrument. Uit onze rapportages komen dan niet alleen een ja-nee antwoord maar worden, indien nodig aangevuld met een ontwikkelplan. 

Onze assessments bieden betrouwbare mogelijkheid om de talenten van organisatieleden te identificeren, te ontwikkelen en te benutten. Of je nu op zoek bent naar leiderschapspotentieel, communicatieve vaardigheden, technische bekwaamheid of creatieve denkkracht, PMC biedt een uitgebreid scala aan evaluaties die nauwkeurig aansluiten bij je vereisten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze assessments gaan verder dan alleen het meten van bestaande vaardigheden. Ze bieden ook een roadmap voor groei en ontwikkeling. Door de sterke punten van het team te identificeren en eventuele hiaten te benoemen, stellen we je in staat om gerichte trainingen en coaching te bieden die de prestaties verbeteren en de motivatie verhogen. 

Onze arbeids- & organisatiepsychologen zorgen ervoor dat de deelnemers de gelegenheid krijgen om zichzelf te laten zien en gehoord te worden. Vervolgens wordt in een rapportage de opdrachtgever scherp, bondig en zonder onnodige nuance op de hoogte gebracht. Altijd met respect voor alle betrokken partijen en met het oog op de toekomst van mensen en organisatie.

De coaches van PMC bieden persoonlijke begeleiding, afgestemd op jouw specifieke behoeften en uitdagingen. Ontwikkel effectieve leiderschapsvaardigheden, verbeter communicatie en leer strategisch te navigeren in dynamische zakelijke omgevingen. 

Met een assessment ontdek je nieuwe perspectieven, identificeer je groeikansen en bereik je doelen die voorheen onbereikbaar leken. 

Investeer vandaag nog in de groei en het succes van je organisatie door middel van onze assessments op competenties. Klaar om de weg naar succes te bewandelen? Neem dan contact met ons op!

Jonge dame, vol zelfvertrouwen, staande voor een trap

Selectieassessment

Hoeveel kost een nieuw personeelslid? Dat is de vraag die Monsterboard heeft beantwoordt:  €4728,-. Dat klinkt als een hoop geld. Maar het is een bedrag wat puur en alleen betrekking heeft op de aanname van personeel. Want wat hier nog niet bij is gerekend is het verlies van productie, het opleiden en inwerken van de nieuwe medewerker, de uren die bij zijn collega’s erbij komen om zijn productieverlies op te vangen. Het bedrag loopt volgens een recente berekening op naar  €70.850,-.

Maar niet getreurd. Er is een oplossing. Daarom ben je hier tenslotte ook.
Wil je met zekerheid kunnen zeggen dat die medewerker zijn promotie naar manager aan kan? Of dat, uit die drie kandidaten, diegene echt de beste is? Met behulp van onze arbeids- en organisatiepsychologen krijgen alle deelnemers de gelegenheid om zich te laten zien en te laten horen. Vervolgens wordt de opdrachtgever op de hoogte gesteld. Dit wordt altijd scherp en direct gedaan, met respect voor alle betrokkenen.

Ontwikkelassessment

Waar ligt de kracht en het potentieel van je medewerker? Is je medewerker geschikt voor die begeerde promotie of zit die beter op zijn huidige positie? En waarin moet de medewerker verder nog geschoold worden? Een ontwikkelassessment geeft een duidelijk beeld van beoogde vervolgstappen en ontwikkelpunten. Ook schatten onze psychologen de haalbaarheid van deze stappen in en geven ze in hun rapportages duidelijk aan welke manier van leren, groeien en ontwikkelen echt bij de medewerker past.

Krijg inzicht in het potentieel van de medewerker en vergroot hun duurzame inzetbaarheid. Medewerkers leren hun valkuilen kennen en ook zeker hun kwaliteiten. Met deze informatie kan er een traject ingezet worden om de medewerker effectief mee te laten bewegen met de, altijd veranderende, organisatie.

Meer weten over assessments?

Interesse in wat PMC voor je kan betekenen? Wil je meer informatie over assessments voor het personeel of wil je graag gebruikmaken van de assessment? PMC biedt vrijblijvend meer informatie! 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda