Vragen? | +31 85 208 8060

Eigenschappen goede manager
De eigenschappen van goede managers

Goede managers zijn een van de belangrijkste krachten achter het succes van een bedrijf. Ze helpen hun team om te voldoen aan de doelen van het bedrijf. Maar wat zijn precies de eigenschappen die een goede manager maken? In dit artikel gaan we dieper in op de kenmerken van een goede manager.

Korte-termijn- en lange-termijnvisie

De meeste organisaties hebben korte-termijn doelen die moeten worden bereikt, maar het is ook belangrijk dat een goede manager naar de lange-termijn doelen kijkt. Ze moeten in staat zijn om een strategie te ontwikkelen om deze doelen te bereiken, en deze strategie moet gericht zijn op de toekomst. Een goede manager moet ook in staat zijn om het gehele plaatje te zien en te begrijpen hoe elk klein stukje bijdraagt aan het grotere doel.

Communicatieve vaardigheden

Goede managers zijn ook goede communicators. Ze weten hoe ze hun boodschap over kunnen brengen op een duidelijke en effectieve manier. Ze begrijpen ook hoe ze moeten luisteren, zodat ze hun teamleden kunnen begrijpen en hun ideeën kunnen overwegen. Goede managers weten ook hoe ze hun team moeten leiden en begeleiden, en hoe ze hun feedback kunnen geven op een manier die de teamleden motiveert.

Motivatie

Goede managers weten hoe ze hun team moeten motiveren om hun best te doen. Ze begrijpen wat hun teamleden nodig hebben om te slagen en zijn in staat om hun teamleden te inspireren om hun doelen te bereiken. Ze weten ook hoe ze mensen moeten aanmoedigen om hun best te doen en hoe ze moeilijke situaties kunnen aanpakken.

Probleemoplossend vermogen

Goede managers zijn ook goed in het oplossen van problemen. Ze begrijpen wat er nodig is om een probleem op te lossen, en zijn in staat om creatieve oplossingen te vinden voor problemen. Ze weten ook hoe ze moeten improviseren en kunnen snel aanpassen als de situatie verandert.

Goede managers zijn essentieel voor het succes van een bedrijf. Het is belangrijk dat zij in staat zijn om korte-termijn- en lange-termijnvisie te hebben, goed kunnen communiceren, hun team kunnen motiveren en creatief kunnen denken om problemen op te lossen. Als een bedrijf een goede manager heeft, is het veel waarschijnlijker dat ze hun doelen zullen bereiken.

Fractaal spiegel

Fractaal gedrag: De kunst van zelfgelijkenis

16 december 2023

Fractaliteit is een concept dat oorspronkelijk uit de wiskunde komt, waar het verwijst naar patronen die zich herhalen op verschillende schalen. Dit concept kan echter ook worden toegepast op organisaties, waarin het vaak resulteert in wat we "fractaal gedrag" kunnen noemen.

Care en dare zussen training rsz

Care, do you Dare and Dare, do you Care?

12 november 2023

In een leuk bedrijf werkten twee zussen als supervisor, Care en Dare. Ze waren in alle opzichten elkaars tegenpolen. Care was bedachtzaam, geduldig en bekwaam in het zorgen voor anderen. Dare daarentegen was avontuurlijk, moedig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact

PMC:
Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 20 88 060
info@pmc.nl