Vragen? | +31 85 208 8060

Persoonlijk Leiderschap

Beschrijving

Het beste uit jezelf halen en uit anderen. Dat is precies waar de persoonlijk leiderschap training op is gericht. Heb je het idee onvoldoende grip te hebben op je werk, privéleven en omgeving? Of wil je nog steviger aan het roer staan als professional en je kwaliteiten verder ontwikkelen? Een persoonlijk leiderschap training van Pmc.nl laat je in alle opzichten sterker staan en vergroot jouw impact als leider op je omgeving.

Persoonlijk leiderschap training: maak verwachtingen waar

Heb je een leidinggevende functie, dan heb je altijd te maken met verwachtingen in je werkomgeving. De leden die tot je team behoren, hebben verwachtingen van je en zien graag een sterke leider die het voortouw neemt. Daarom is het onder meer belangrijk om een duidelijke visie te hebben en structuur en houvast te bieden.

Er is vaak de verwachting dat je de individuen en het team als geheel aanstuurt. Staan er veranderingen op stapel, dan is het de verwachting dat je als leider daarin effectief optreedt. Dit zijn allemaal onderwerpen die in de persoonlijk leiderschap training aan bod komen. Je leert niet alleen om de vaardigheden op het gebied van leiderschap te verbeteren, maar ook hoe je als persoon groeit. Na de training sta je sterk en ervaar je in de praktijk dat je alle verwachtingen als leider waarmaakt.

Onderwerpen

  • De ingrediënten van persoonlijk leiderschap
  • Drijfveren en overtuigingen
  • Kiezen voor je gedrag
  • Communiceren vanuit persoonlijk leiderschap
  • Kwaliteit zichtbaar maken – profileren van je vermogens

Inhoud

Leer vaardigheden om gezag op te bouwen

Je hebt achter je naam wellicht de functie van leidinggevende staan, maar in de praktijk is er meer nodig dan alleen de baas zijn. Er is voor effectief leiderschap namelijk niet alleen gezag nodig, maar ook vertrouwen en respect. Je bouwt vanzelf gezag op als je op de juiste manier toont een leider te zijn. Dit is ook een reden dat er tijdens de persoonlijk leiderschap training veel aandacht is voor je opstelling en motivatie. Je krijgt daar inzicht in en handvatten aangereikt om leiderschap te vertonen, waarmee je gezag opbouwt.

Aandacht voor 3 competenties

De persoonlijk leiderschap training behandelt allerlei relevante onderwerpen en richt zich op drie concrete competenties. Dit betreft besluitvaardigheidflexibiliteit en oordeelsvorming.

Besluitvaardigheid

Besluitvaardigheid heeft betrekking op een actiegerichte vaardigheid en het vermogen om besluiten te nemen. Je dient als leider namelijk over de vaardigheid te beschikken om knopen door te hakken. Er zijn hierin overigens verschillende niveaus te onderscheiden. Deze variëren van het nemen van impopulaire besluiten tot beslissingen nemen met grote risico’s.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is als competentie eveneens op drie verschillende niveaus in te delen. Je leert tijdens de persoonlijk leiderschap training flexibel te zijn. Dit is voor een leider belangrijk om in voorkomende situaties efficiënt te kunnen schakelen. Bijvoorbeeld door over te stappen op een andere manier van werken als het resultaat niet wordt behaald. Of op een hoger niveau door op een soepele wijze de eigen aanpak aan te passen.

Oordeelsvorming

Oordeelsvorming heeft in het kader van leiderschap te maken met een afgewogen oordeel door alternatieven af te wegen. Het gaat bij oordeelsvorming niet om het te nemen besluit, maar om het oordeel. In de praktijk betekent dit dat je argumenten kan geven waarom voor een bepaald alternatief gekozen wordt. Of op een hoger niveau een strategische keuze te beargumenteren aan de hand van een uitgebreide risicoanalyse.

Doel van de cursus: inzicht in uw eigen rol als leider

Het uiteindelijke doel van leidinggeven aan een team is om de prestatie te verbeteren. De manier waarop je leidinggeeft aan het team heeft effect op de teamprestatie. Wil je als teamleider de teamprestatie verbeteren? Dat is mogelijk met deelname aan een persoonlijk leiderschap training. Je krijgt tijdens de training een uitgebreid inzicht in je eigen rol als leider. Dit is belangrijk om uiteindelijk als echte leider op een natuurlijke manier leiderschap te vertonen.

Je komt na de persoonlijk leiderschap training sterker te staan als leider. De vaardigheden die je leert, sluiten perfect aan op jouw rol als leidinggevende. Je leert je invloed te vergroten door keuzes te maken in je eigen gedrag. Bovendien heb je na de training de vaardigheid geleerd om een betere stressbalans te creëren. Tot slot verwerf je door de leiderschapstraining inzicht in patronen die een belemmering vormen en weet je hoe je deze moet doorbreken. In het algemeen zorgt de training ervoor dat je niet alleen probleemoplossend leert denken, maar daar ook naar handelt. Naast deze cursus persoonlijk leiderschap, vind je bij ons nog veel meer persoonlijke trainingen.

Resultaten

  • Je staat krachtiger in je leidinggevende rol
  • Je leert kiezen voor je gedrag en vergroot je invloed
  • Je leert een betere stressbalans te vormen
  • Je hebt inzicht in belemmerende patronen en weet deze te doorbreken

Waar:

Breda, Bosschenhoofd, Roosendaal

Wanneer:

JUNI

14

Kosten:

€  275 / dag

prijs:

€ 825

Duur:

Totaal 3 dagen:

Traininsdata:

14 - 21 - 28 JUNI

Zakelijke man en vrouw, glimlachend, groeien in Persoonlijk leiderschap

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda