Vragen? | +31 85 208 8060

Kiezen voor je stijl
Met leiderschapsstijlen leren kiezen voor je gedrag

De leiderschapsstijlen die we als mensen gebruiken om ons gedrag te bepalen, beïnvloeden niet alleen onze relaties met anderen, maar ook onze prestaties en onze persoonlijke groei. Het is daarom belangrijk dat we leren hoe we verschillende leiderschapsstijlen kunnen toepassen om het beste uit onszelf te halen. Hieronder vind je een korte uitleg van enkele veelgebruikte leiderschapsstijlen, waarmee je kunt leren kiezen voor je gedrag.

Autoritaire leiderschapsstijl

De autoritaire leiderschapsstijl wordt gekenmerkt door een hoge mate van controle, waarbij de leider de regels en procedures vaststelt. Het is een stijl waarbij de leider beslissingen neemt zonder rekening te houden met de mening van anderen. Hoewel de autoritaire stijl in sommige situaties nuttig kan zijn, is het belangrijk dat de leider openstaat voor feedback van anderen en dat hij niet alleen beslissingen neemt op basis van zijn eigen mening.

Democratische leiderschapsstijl

In tegenstelling tot de autoritaire stijl, is de democratische leiderschapsstijl gebaseerd op het respecteren van andermans mening. De leider luistert naar de mening van anderen en neemt vervolgens beslissingen in samenspraak met hen. Deze stijl is vooral effectief in situaties waarin het belangrijk is dat mensen verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen beslissingen.

Coachende leiderschapsstijl

De coachende leiderschapsstijl is gebaseerd op het begeleiden van anderen om hun vaardigheden en competenties te verbeteren. De leider geeft advies, maar het is aan de ander om zelf beslissingen te nemen. Deze stijl is vooral nuttig als de leider de ander wil helpen zelfstandigheid te ontwikkelen en zelfbewustzijn te vergroten.

Laisser-faire leiderschapsstijl

De laisser-faire leiderschapsstijl is gebaseerd op een hands-off-benadering. De leider geeft weinig richtlijnen en stelt anderen vrij om hun eigen beslissingen te nemen. Dit kan in sommige situaties nuttig zijn, maar als de leider geen duidelijke richtlijnen geeft, kan dit leiden tot onduidelijkheid en chaos.

Effectief leiderschap

Effectief leiderschap vereist dat je de juiste leiderschapsstijl kiest in verschillende situaties. Het is belangrijk dat je leert hoe je verschillende leiderschapsstijlen kunt gebruiken om je gedrag te beïnvloeden en te bewerkstelligen wat je wilt bereiken. Door je bewust te worden van de verschillende leiderschapsstijlen en hun effect op jou en je omgeving, kun je je gedrag beter afstemmen op de situatie en het beste uit jezelf halen. In de training Situationeel Leiderschap leer je je jouw persoonlijke leiderschapsstijl kennen en leer je hoe je de andere stijlen effectief in kunt zetten.

Fractaal spiegel

Fractaal gedrag: De kunst van zelfgelijkenis

16 december 2023

Fractaliteit is een concept dat oorspronkelijk uit de wiskunde komt, waar het verwijst naar patronen die zich herhalen op verschillende schalen. Dit concept kan echter ook worden toegepast op organisaties, waarin het vaak resulteert in wat we "fractaal gedrag" kunnen noemen.

Care en dare zussen training rsz

Care, do you Dare and Dare, do you Care?

12 november 2023

In een leuk bedrijf werkten twee zussen als supervisor, Care en Dare. Ze waren in alle opzichten elkaars tegenpolen. Care was bedachtzaam, geduldig en bekwaam in het zorgen voor anderen. Dare daarentegen was avontuurlijk, moedig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact

PMC:
Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 20 88 060
info@pmc.nl