Vragen? | +31 85 208 8060

Kiezen voor je stijl
Met leiderschapsstijlen leren kiezen voor je gedrag

De leiderschapsstijlen die we als mensen gebruiken om ons gedrag te bepalen, beïnvloeden niet alleen onze relaties met anderen, maar ook onze prestaties en onze persoonlijke groei. Het is daarom belangrijk dat we leren hoe we verschillende leiderschapsstijlen kunnen toepassen om het beste uit onszelf te halen. Hieronder vind je een korte uitleg van enkele veelgebruikte leiderschapsstijlen, waarmee je kunt leren kiezen voor je gedrag.

Autoritaire leiderschapsstijl

De autoritaire leiderschapsstijl wordt gekenmerkt door een hoge mate van controle, waarbij de leider de regels en procedures vaststelt. Het is een stijl waarbij de leider beslissingen neemt zonder rekening te houden met de mening van anderen. Hoewel de autoritaire stijl in sommige situaties nuttig kan zijn, is het belangrijk dat de leider openstaat voor feedback van anderen en dat hij niet alleen beslissingen neemt op basis van zijn eigen mening.

Democratische leiderschapsstijl

In tegenstelling tot de autoritaire stijl, is de democratische leiderschapsstijl gebaseerd op het respecteren van andermans mening. De leider luistert naar de mening van anderen en neemt vervolgens beslissingen in samenspraak met hen. Deze stijl is vooral effectief in situaties waarin het belangrijk is dat mensen verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen beslissingen.

Coachende leiderschapsstijl

De coachende leiderschapsstijl is gebaseerd op het begeleiden van anderen om hun vaardigheden en competenties te verbeteren. De leider geeft advies, maar het is aan de ander om zelf beslissingen te nemen. Deze stijl is vooral nuttig als de leider de ander wil helpen zelfstandigheid te ontwikkelen en zelfbewustzijn te vergroten.

Laisser-faire leiderschapsstijl

De laisser-faire leiderschapsstijl is gebaseerd op een hands-off-benadering. De leider geeft weinig richtlijnen en stelt anderen vrij om hun eigen beslissingen te nemen. Dit kan in sommige situaties nuttig zijn, maar als de leider geen duidelijke richtlijnen geeft, kan dit leiden tot onduidelijkheid en chaos.

Effectief leiderschap

Effectief leiderschap vereist dat je de juiste leiderschapsstijl kiest in verschillende situaties. Het is belangrijk dat je leert hoe je verschillende leiderschapsstijlen kunt gebruiken om je gedrag te beïnvloeden en te bewerkstelligen wat je wilt bereiken. Door je bewust te worden van de verschillende leiderschapsstijlen en hun effect op jou en je omgeving, kun je je gedrag beter afstemmen op de situatie en het beste uit jezelf halen. In de training Situationeel Leiderschap leer je je jouw persoonlijke leiderschapsstijl kennen en leer je hoe je de andere stijlen effectief in kunt zetten.

feedback

Feedback; de zuurstof van je organisatie

Mei 2024

In de snelle wereld van vandaag, waarin bedrijven en organisaties voortdurend streven naar verbetering en innovatie, is feedback geven een onmisbare praktijk geworden. Toch merken we bij veel bedrijven een schrijnend tekort, in veel facetten. Zelfs privé.

Feedback speelt namelijk een cruciale rol in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt niet alleen een routekaart voor verbetering, maar bevordert ook open communicatie en versterkt de relaties binnen een team. In deze PMC blog bespreken we waarom feedback geven zo belangrijk is en hoe het effectief kan worden ingezet om zakelijke en persoonlijke succes en groei te bevorderen.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda