Vragen? | +31 85 208 8060

Enneagram
Het Enneagram: Een reis naar zelfontdekking

Het Enneagram is een psychologisch model dat verklaart hoe mensen omgaan met hun innerlijke wereld. Het bestaat al sinds de negentiende eeuw en heeft de afgelopen decennia aan populariteit gewonnen. Het Enneagram is een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke groei, waarmee je je kunt verdiepen in je eigen gedachten, gevoelens en gedragspatronen. Hierdoor kun je je bewust worden van je sterke en zwakke punten en kijken naar manieren om je verder te ontwikkelen.

Hoe het Enneagram werkt

Het Enneagram bestaat uit negen typen, die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Deze typen worden gedefinieerd door hun gedragspatronen, overtuigingen en emotionele reacties. Hier lees je wat de types zijn en hoe ze werken. Door je bewust te worden van je Enneagram-type, kun je begrijpen hoe je je gedraagt en waarom je de keuzes maakt die je maakt. Bovendien kun je door het model leren om je te verplaatsen in andere typen, waardoor je beter begrijpt waarom anderen op bepaalde manieren reageren.

De transformatie die het Enneagram biedt

Het Enneagram biedt een transformatie van bewustzijn. Omdat je je bewust wordt van je eigen gedragspatronen en emotionele reacties, kun je je bewust worden van manieren waarop je kunt groeien en veranderen. Er wordt gezegd dat je, als je je bewust bent van je Enneagram-type en de kenmerken ervan, je een nieuwe diepgang kunt geven aan je bewustzijn. Dit betekent dat je beter kunt begrijpen waarom je je zo voelt en wat je nodig hebt om je leven te verbeteren.

Het Enneagram als een krachtige persoonlijke tool

Het Enneagram is een krachtige persoonlijke tool die je kan helpen om te begrijpen waarom je je op bepaalde manieren gedraagt. Het is een diepgaand model dat je de mogelijkheid biedt om je bewust te worden van je gedrags- en emotionele patronen. Het kan je helpen om je persoonlijke doelen te bepalen en je te verdiepen in je eigen zelfontdekking. Voor een uitgebreide uitleg over het Enneagram klik je op deze link. Door het Enneagram te gebruiken, kun je je bewustzijn verhogen en je leven veranderen door je je bewuster te worden van je eigen innerlijke wereld.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda