Vragen? | +31 85 208 8060

HRM of HCM
Wat is het verschil tussen HRM en HCM?

Hoewel er tussen de twee benamingen veel overlap bestaat zijn er toch ook grote verschillen. Om het kort samen te vatten richt Human Resource Management (HRM) zich primair op de administratieve werking van het personeelsbeleid zoals in- en uitstroom, loonadministratie, dossieropbouw en het implementeren en registreren van bijvoorbeeld functionerings- en beoordelingsgesprekken.  Maar HRM is niet puur administratief. HRM is op zichzelf namelijk al een evolutie op de personeelsfunctionaris van enkele decennia terug.

Human Resource Management (HRM) ziet medewerkers als een bron van opbrengsten, als mensen die een waardevolle inbreng in de organisatie hebben, in plaats van een kostenpost. Personeelsbeleid is hierbij in eerste instantie een lijnverantwoordelijkheid. HR stelt hierin als onderdeel van het management de visie vast, afgestemd op de doelstellingen van de organisatie en belangen van de medewerkers.

Human Capital Management (HCM) staat voor het voortdurend sturen, benutten en ontwikkelen van de medewerkers om organisatiedoelstellingen te kunnen realiseren. De medewerker is het geheel van wat hij wil (motivatie), weet (kennis) en kan (competenties). HCM zorgt ervoor dat de ontwikkeling en verbetering van werknemers geschakeld is aan competenties.

Het verschil tussen HRM en HCM zit hem in de aanpak. Zo zijn beide bijvoorbeeld, in de regel, verantwoordelijk voor het organiseren van trainingen binnen de organisatie. HRM onderzoekt vervolgens de juiste opties om het doel te behalen, het vergroten van vaardigheden of kennis. HCM zal echter eerder kijken naar de individuele competenties die benodigd zijn voor de functie en passen bij de medewerker om waarde te leveren voor de organisatie.

Fractaal spiegel

Fractaal gedrag: De kunst van zelfgelijkenis

16 december 2023

Fractaliteit is een concept dat oorspronkelijk uit de wiskunde komt, waar het verwijst naar patronen die zich herhalen op verschillende schalen. Dit concept kan echter ook worden toegepast op organisaties, waarin het vaak resulteert in wat we "fractaal gedrag" kunnen noemen.

Care en dare zussen training rsz

Care, do you Dare and Dare, do you Care?

12 november 2023

In een leuk bedrijf werkten twee zussen als supervisor, Care en Dare. Ze waren in alle opzichten elkaars tegenpolen. Care was bedachtzaam, geduldig en bekwaam in het zorgen voor anderen. Dare daarentegen was avontuurlijk, moedig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact

PMC:
Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 20 88 060
info@pmc.nl