Vragen? | +31 85 208 8060

Employer branding
Wat is employer branding?

Employer branding is het proces waarmee organisaties hun imago verbeteren als werkgever. Bedrijven doen er alles aan om een goede werkgever te zijn, zodat hun werknemers betrokken en gemotiveerd zijn. Dit heeft grote voordelen op korte en lange termijn.

Hoe bereik je een goede employer branding?

Organisaties kunnen hun employer branding verbeteren door een aantal zaken te doen. Ze moeten zich bewust zijn van de behoeften van hun werknemers en daarop inspelen. Ook is het belangrijk om waarde toe te voegen aan het werk dat medewerkers doen. Een goede werkomgeving is ook cruciaal, waarbij aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en voldoende kansen voor doorgroeien voortdurend in het oog worden gehouden.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor duidelijke bedrijfscommunicatie. Werknemers moeten op de hoogte zijn van de doelen van het bedrijf en de kernwaarden die worden nagestreefd. Ook is het belangrijk om te zorgen voor goede trainingen, zodat werknemers de kennis en vaardigheden krijgen die ze nodig hebben om goed te presteren. PMC biedt bijvoorbeeld een breed scala aan trainingen aan, waarmee werknemers hun kennis en vaardigheden kunnen verbeteren.

Wat zijn de voordelen van goede employer branding?

Goede employer branding heeft verschillende voordelen voor een bedrijf. Ten eerste zal het bedrijf aantrekkelijker zijn voor talentvolle kandidaten, waardoor de organisatie betere medewerkers aantrekt. Daarnaast zijn betrokken en gemotiveerde medewerkers productiever en zullen ze minder vaak afwezig zijn door ziekte. Ook zal een goed imago als werkgever helpen om de kosten van werving en selectie omlaag te brengen.

Ten slotte is er een verhoogd bedrijfsloyaliteit bij betrokken medewerkers. Werknemers die zich verbonden voelen met de organisatie blijven langer bij het bedrijf, waardoor de kosten van verloop en opleidingen worden verminderd.

En nu in het kort

Employer branding is een belangrijk proces voor organisaties om hun imago als werkgever te verbeteren. Door de juiste kansen en faciliteiten te bieden, kunnen bedrijven hun medewerkers betrokken en gemotiveerd houden. Dit resulteert in een aantrekkelijke werkomgeving, waardoor het bedrijf aantrekkelijk is voor toptalent, productiviteit toeneemt, de kosten van werving en selectie omlaag gaan en de bedrijfsloyaliteit van medewerkers stijgt.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda