Vragen? | +31 85 208 8060

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal
Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

Performance Management heeft lang centraal gestaan in bedrijfsomgevingen, waar medewerkers werden beoordeeld op hun prestaties op basis van vooraf vastgestelde doelen. Deze benadering was vaak gericht op korte-termijnresultaten en creëerde een competitieve sfeer binnen organisaties. De nieuwe generatie, in het bijzonder, haalt hier zijn neus voor op. Mastery Management -daarentegen- streeft naar een holistischere benadering, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van vaardigheden, het bevorderen van continue groei en het cultiveren van expertise.

 

Een van de belangrijkste pijlers van Mastery Management is het verschuiven van de focus van prestaties naar vaardigheden en expertise. In plaats van medewerkers uitsluitend te beoordelen op wat ze hebben bereikt, wordt de nadruk gelegd op hoe ze hun vaardigheden hebben ontwikkeld en toegepast om uitdagingen aan te gaan. Dit bevordert een cultuur van leren en groei, waarin medewerkers worden aangemoedigd om hun potentieel te maximaliseren.

Een ander essentieel aspect van Mastery Management is het bieden van continue feedback en ondersteuning. Naast de jaarlijkse beoordeling wordt regelmatige feedback geïntegreerd in de dagelijkse werkzaamheden. Dit helpt medewerkers om voortdurend te leren en aanpassingen te maken, wat essentieel is in een snel veranderende zakelijke omgeving.

 

Mastery Management erkent ook het belang van samenwerking en kennisdeling. In plaats van te streven naar individuele excellentie, wordt de waarde van teamwerk benadrukt; synergie. Organisaties worden aangemoedigd om een cultuur van samenwerking te bevorderen, waarin medewerkers elkaars sterke punten benutten en van elkaar leren. Dit resulteert in een veerkrachtiger organisatie die beter in staat is om zich aan te passen aan veranderingen.

Daarnaast bevordert Mastery Management een grotere mate van autonomie en zelfsturing bij medewerkers. In plaats van strakke controle en micromanagement, krijgen medewerkers de ruimte om hun eigen taken te organiseren en verantwoordelijkheid te nemen voor hun ontwikkeling. Dit stimuleert een gevoel van eigenaarschap en betrokkenheid, wat op zijn beurt de algehele tevredenheid en productiviteit verhoogt. Competitie wordt dus coalitie, iets dat sterk sfeerbepalend is en de laatste cijfers laten zijn dat dat voor de nieuwe generatie voor minstens 50% de doorslag geeft om in jou en je organisatie te geloven. Vergeet blauwe ogen.

 

In conclusie, het overgaan van Performance Management naar Mastery Management is een cruciale stap voor organisaties die willen gedijen in de moderne zakelijke wereld. Door de nadruk te leggen op vaardigheden, continue feedback, samenwerking en autonomie, kunnen bedrijven een cultuur van meesterschap cultiveren die niet alleen prestaties verbetert, maar ook de veerkracht en flexibiliteit van de organisatie vergroot. Het is tijd om de weg vrij te maken voor een nieuw tijdperk van werkplekbeheer dat de volledige potentie van medewerkers ontketent. En als je daar hulp bij nodig hebt, zijn wij er voor je. Sincerly, PMC.

 

feedback

Feedback; de zuurstof van je organisatie

Mei 2024

In de snelle wereld van vandaag, waarin bedrijven en organisaties voortdurend streven naar verbetering en innovatie, is feedback geven een onmisbare praktijk geworden. Toch merken we bij veel bedrijven een schrijnend tekort, in veel facetten. Zelfs privé.

Feedback speelt namelijk een cruciale rol in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt niet alleen een routekaart voor verbetering, maar bevordert ook open communicatie en versterkt de relaties binnen een team. In deze PMC blog bespreken we waarom feedback geven zo belangrijk is en hoe het effectief kan worden ingezet om zakelijke en persoonlijke succes en groei te bevorderen.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda