Vragen? | +31 85 208 8060

Stoicisme op de werkvloer
Stoïcisme op de werkvloer: een krachtige aanpak

Stoïcisme is een filosofische leer die duizenden jaren oud is. Het is een manier van denken die mensen helpt om te gaan met moeilijke situaties en tegelijkertijd hun geluk te vergroten. In de moderne tijd is het een populaire strategie om te gebruiken op de werkvloer. Het kan mensen helpen om succesvol te zijn, te gaan met stress en om betere resultaten te boeken.

Waarom stoïcisme?

De basis van stoïcisme is het begrip dat mensen hun geluk kunnen verhogen door hun reactie op moeilijke situaties te veranderen. Het principe is dat als je je eigen reactie en emoties kunt beheersen, je de situatie niet kunt veranderen, maar je kunt wel je eigen reactie en je eigen geluk veranderen.

Door de focus op het veranderen van je reactie op situaties, kunnen mensen leren hoe ze kunnen omgaan met stress in hun werkomgeving. Door een stoïcijnse aanpak kunnen mensen leren om te gaan met moeilijke situaties, te focussen op wat ze kunnen veranderen en te accepteren wat ze niet kunnen veranderen.

Voordelen van een stoïcijnse aanpak

De voordelen van een stoïcijnse aanpak op de werkvloer zijn talrijk. Ten eerste kunnen mensen hun stressniveau verlagen, omdat ze leren om moeilijke situaties met een andere mindset te benaderen. Het helpt mensen ook om zich bewust te zijn van hun eigen gedachten en emoties, waardoor ze in staat zijn om beter met stress om te gaan.

Stoïcisme helpt ook om betere resultaten te boeken en verhoogt de productiviteit. Mensen kunnen leren om beter te focussen, hun energie beter te besteden en zich meer te richten op hun taken.

Ten slotte is stoïcisme een krachtige aanpak om te gebruiken op de werkvloer omdat het mensen helpt om meer gemotiveerd en geïnspireerd te blijven. Door hun eigen gedachten en emoties beter te beheersen, kunnen mensen een positievere mindset krijgen en hun werk met meer enthousiasme benaderen.

Conclusie

Stoïcisme is een krachtige aanpak voor het omgaan met stress en moeilijke situaties op de werkvloer. Het helpt mensen om hun geluk te verhogen, betere resultaten te boeken en hun motivatie te verhogen. Door de focus op het veranderen van je reactie op situaties, kunnen mensen leren om stress op een gezonde manier te beheersen en te focussen op wat ze kunnen veranderen.

feedback

Feedback; de zuurstof van je organisatie

Mei 2024

In de snelle wereld van vandaag, waarin bedrijven en organisaties voortdurend streven naar verbetering en innovatie, is feedback geven een onmisbare praktijk geworden. Toch merken we bij veel bedrijven een schrijnend tekort, in veel facetten. Zelfs privé.

Feedback speelt namelijk een cruciale rol in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt niet alleen een routekaart voor verbetering, maar bevordert ook open communicatie en versterkt de relaties binnen een team. In deze PMC blog bespreken we waarom feedback geven zo belangrijk is en hoe het effectief kan worden ingezet om zakelijke en persoonlijke succes en groei te bevorderen.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda