Vragen? | +31 85 208 8060

Pexels soloman soh 1557183
Slecht management kan destructief werken

Medewerkers verlaten geen organisaties, ze laten slechte managers achter. Het ergste wat een werknemer kan overkomen, is vastzitten in een organisatie met slecht management wat niet geeft om hun ontwikkeling. Vooruitgang is hier geen optie.

Geen leiderschap maar slecht management

Ooit kende ik iemand die liever winst maakte dan dat hij zich om zijn mensen bekommerde en hij streefde ernaar om alle productiviteit uit zijn werknemers te krijgen. Men stopte niet eens om de successen van de teams te vieren. Het ging erom snel door te gaan naar het volgende doel. Er was geen echt leiderschap (visie, doelstellingen en inspiratie), maar alleen een oude managementstijl (opdrachten en controle). De cultuur was dat je eigenlijk alleen deed wat je werd verteld. Suggesties en aanbevelingen van medewerkers en zelfs resultaten van opiniepeilingen en enquêtes werden vaak genegeerd.

Medewerkers raakten ontmoedigd en concentreerden zich uitsluitend op hun salaris en keken maandag al uit naar het weekend. Dit was hun enige hoogtepunt. De meeste mensen deden niets extra's buiten hun functie-eisen. De werklast was niet haalbaar, maar stipt om 17.00 uur konden werknemers het kantoor verlaten, alsof er een brandoefening plaatsvond. Teamgeest en moraal waren extreem laag. Men voelde zich verstikt. Het personeelsverloop was hoog. Veel mensen wilden vertrekken, maar vanwege schulden of opgebouwde pensioenen bleef men er werken. Helaas is het bedrijf vandaag over de kop.S

Oprechte interesse in je team

Een manager zet de toon. Eén studie toonde aan dat een slechte manager een negatieve tol kan eisen van de mentale en fysieke gezondheid van werknemers. Ja, een slechte manager kan werknemers zelfs ziek maken. Medewerkers hunkeren naar goede managers. Een recente studie zegt dat 56% van de werknemers een verhoging van 10% zou weigeren om bij een geweldige baas te blijven. Er gaat niets boven het hebben van managers die oprecht om hun team geven. Ze maken de werkervaring zoveel beter. Ze ondersteunen, bekrachtigen en waarderen hun werknemers. Medewerkers zullen bereid zijn meer te doen en meer te geven. De meeste bedrijven zien geweldige managers vaak niet als een voordeel, of geven dat voordeel aan potentiële werknemers, maar goede managers zijn juist de beste reden om goede werknemers te behouden.

"De motivatie van een medewerker is een direct resultaat van de som van interacties met zijn of haar manager." - Bob Nelson

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda