Vragen? | +31 85 208 8060

Prestatiemanagement
Prestatiemanagement: Een krachtige tool

Prestatiemanagement is een effectieve manier om het rendement van een organisatie te verbeteren. Het is een krachtige tool om de prestaties van medewerkers te verbeteren, bedrijfsprocessen te verfijnen en de organisatie als geheel te versterken. Door middel van prestatiemanagement kunnen organisaties hun doelen bereiken en groeien.

Hoe prestatiemanagement werkt

Prestatiemanagement is een proces dat gericht is op het verbeteren van prestaties. Het begint met het identificeren van de doelen en het vaststellen van de benodigde middelen om deze doelen te bereiken. Vervolgens worden de prestaties van de medewerkers gemeten en beoordeeld. Er worden ook doelen gesteld en gezamenlijke verantwoordelijkheden bepaald. Op basis van deze informatie kan de organisatie hun prestaties verbeteren door middel van het aanpassen van processen, het introduceren van nieuwe technologie of het ontwikkelen van nieuwe strategieën.

Voordelen van prestatiemanagement

Prestatiemanagement biedt veel voordelen voor organisaties. Om te beginnen helpt het organisaties om hun doelen te bereiken. Het helpt ook bij het creëren van een duidelijke doelstelling en het verhogen van de productiviteit. Het maakt het ook eenvoudiger om de prestaties van medewerkers te beoordelen en te verbeteren.

Daarnaast helpt prestatiemanagement ook bij het verhogen van de betrokkenheid van de medewerkers door hen te motiveren om naar de hoogste niveaus van prestaties te streven. Het helpt ook bij het creëren van een cultuur van teamwerk en samenwerking.

Kortom

Prestatiemanagement is een krachtige tool om het rendement van een organisatie te verhogen. Het helpt organisaties om hun doelen te bereiken, door middel van het verbeteren van prestaties, het verhogen van de productiviteit en het creëren van een cultuur van teamwerk en samenwerking. Prestatiemanagement biedt veel voordelen voor organisaties en kan een effectieve manier zijn om het beste uit je bedrijf te halen.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda