Vragen? | +31 85 208 8060

Performance management
Performance management: Wat is het?

Performance management is een proces dat bedrijven gebruiken om hun werknemers te ondersteunen bij het behalen van hun prestatiedoelen. Het is een interactief proces waarbij leidinggevenden en werknemers samenwerken om de prestaties van de werknemer te verbeteren. Het is een proces dat de motivatie, vaardigheden en kennis van werknemers verbetert.

Performance management omvat een breed scala aan activiteiten, waaronder het definiëren van doelstellingen, het meten van prestaties, het geven van feedback en het verstrekken van training. Het doel is om de prestaties van een werknemer te verbeteren door de prestaties van anderen te vergelijken, het verstrekken van feedback en het geven van ondersteuning.

Hoe maak ik gebruik van performance management?

Performance management kan worden gebruikt om werknemers te helpen bij het verbeteren van hun prestaties. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door het opzetten van een prestatiebeoordelingsprogramma. In dit programma kunnen leidinggevenden de prestaties van de werknemers meten, feedback geven en de prestaties vergelijken met die van anderen.

Daarnaast is het belangrijk om werknemers te helpen bij het verbeteren van hun vaardigheden en het verhogen van hun kennis. Dit kan worden gedaan door hen te voorzien van coaching en training. Coaching kan helpen om de werknemers beter te laten presteren, terwijl training hen de kennis en vaardigheden geeft die nodig zijn om hun werk goed uit te voeren.

Performance management is een effectief proces dat bedrijven kan helpen om de prestaties van hun werknemers te verbeteren. Het proces omvat een breed scala aan activiteiten, waaronder het opzetten van een prestatiebeoordelingsprogramma, het verstrekken van feedback en het geven van coaching en training. Door middel van dit proces kunnen bedrijven hun werknemers helpen hun prestaties te verbeteren en hun kennis en vaardigheden te vergroten.

feedback

Feedback; de zuurstof van je organisatie

Mei 2024

In de snelle wereld van vandaag, waarin bedrijven en organisaties voortdurend streven naar verbetering en innovatie, is feedback geven een onmisbare praktijk geworden. Toch merken we bij veel bedrijven een schrijnend tekort, in veel facetten. Zelfs privé.

Feedback speelt namelijk een cruciale rol in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt niet alleen een routekaart voor verbetering, maar bevordert ook open communicatie en versterkt de relaties binnen een team. In deze PMC blog bespreken we waarom feedback geven zo belangrijk is en hoe het effectief kan worden ingezet om zakelijke en persoonlijke succes en groei te bevorderen.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda