Vragen? | +31 85 208 8060

Micromanagement
Micromanagement onder de loep

Micromanagement is een veelvoorkomend fenomeen binnen organisaties. In theorie is het een manier om alle activiteiten binnen een organisatie te stroomlijnen, maar in de praktijk kan het leiden tot een aantal problemen. In deze blog zal ik de nadelen van micromanagement verder toelichten.

Verspilling van tijd en middelen

Een van de grootste problemen met micromanagement is dat het veel tijd en middelen kost om het te implementeren. Managers moeten veel tijd besteden aan het monitoren en controleren van alle activiteiten binnen hun organisatie. Dit kan betekenen dat ze minder tijd hebben om andere, belangrijke taken uit te voeren. Bovendien zal de organisatie meer geld uitgeven aan het bewaken van de activiteiten, wat ten koste gaat van andere belangrijke investeringen.

Minder motivatie

Een ander probleem met micromanagement is dat het kan leiden tot minder motivatie bij werknemers. Als managers te veel controleren en micromanagen, voelen werknemers zich misschien beperkt in hun vrijheid om hun eigen ideeën en initiatieven uit te voeren. Dit kan leiden tot een gebrek aan motivatie en creativiteit, en het kan ook leiden tot een vermindering van de productiviteit.

Tot slot, micromanagement kan leiden tot een aantal problemen binnen organisaties. Het is belangrijk dat managers zich bewust zijn van deze problemen en zoeken naar manieren om deze te voorkomen. Door de activiteiten en werkzaamheden binnen een organisatie te stroomlijnen, zonder te ver te gaan in micromanagement, kunnen managers ervoor zorgen dat iedereen binnen de organisatie gemotiveerd blijft en de productiviteit hoog blijft.

Fractaal spiegel

Fractaal gedrag: De kunst van zelfgelijkenis

16 december 2023

Fractaliteit is een concept dat oorspronkelijk uit de wiskunde komt, waar het verwijst naar patronen die zich herhalen op verschillende schalen. Dit concept kan echter ook worden toegepast op organisaties, waarin het vaak resulteert in wat we "fractaal gedrag" kunnen noemen.

Care en dare zussen training rsz

Care, do you Dare and Dare, do you Care?

12 november 2023

In een leuk bedrijf werkten twee zussen als supervisor, Care en Dare. Ze waren in alle opzichten elkaars tegenpolen. Care was bedachtzaam, geduldig en bekwaam in het zorgen voor anderen. Dare daarentegen was avontuurlijk, moedig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact

PMC:
Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 20 88 060
info@pmc.nl