Vragen? | +31 85 208 8060

Logotherapie management
Logotherapie als managementtool

n dus een effectieve manier zijn om uw medewerkers te helpen hun persoonlijke doelen te bereiken en een gevoel van vervulling te krijgen op de werkvloer. Hieronder staan ‚Äč‚Äčenkele manieren waarop logotherapie gebruikt kan worden om het werkplezier van medewerkers te vergroten.

Verhoog het bewustzijn van het persoonlijke doel

Het eerste dat je kan doen om je medewerkers te helpen hun persoonlijke doelen te bereiken, is het bewustzijn van het doel verhogen. Logotherapie helpt mensen bij het identificeren van hun persoonlijke doelen en de middelen die zij nodig hebben om deze doelen te bereiken. U kunt bijvoorbeeld een speciaal programma opzetten waarin medewerkers hun persoonlijke doelen binnen de organisatie kunnen identificeren en vervolgens een meerjarenplan opzetten om dat doel te bereiken.

Stimuleer persoonlijke groei

Een ander gebied waar logotherapie kan helpen, is in persoonlijke groei en ontwikkeling. Logotherapie helpt mensen bij het verkennen van hun eigen persoonlijkheid en het ontwikkelen van een betere kennis van zichzelf. Dit type therapie helpt mensen ook om hun eigen kracht te ontdekken en hun eigen mogelijkheden te verkennen.

Logotherapie kan een effectieve methode zijn om uw medewerkers te helpen hun persoonlijke doelen te bereiken en een gevoel van vervulling te krijgen op de werkvloer. Door het bewustzijn van het persoonlijke doel te verhogen en persoonlijke groei te stimuleren, kunt u uw medewerkers helpen hun zin in het leven te vergroten. Door logotherapie te gebruiken, kunt u uw medewerkers helpen bij het verkrijgen van een gevoel van persoonlijke vervulling en werkplezier.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda