Vragen? | +31 85 208 8060

Last van collegas
Last van je collega's? Lees dit!

We hebben allemaal onze eigen manier van werken. Soms kom je collega's tegen die lastig zijn, die je irriteren en waar je liever niet mee omgaat. Gelukkig is er een manier om productief te blijven en tegelijkertijd goed met je collega's om te gaan.

Stap 1: Sta jezelf toe om je gevoelens te uiten

Het is ok om je gevoelens te uiten als je lastige collega's tegenkomt. Je hoeft niet tegen je gevoelens te vechten. Erken dat je je gefrustreerd, geïrriteerd of boos voelt en sta jezelf toe om op een vriendelijke en professionele manier je gevoelens te uiten. Als je je gevoelens onderdrukt, kan het lastig zijn om productief te blijven.

Stap 2: Wees open voor communicatie

Omgaan met lastige collega's is vooral een kwestie van communicatie. Wees open voor een gesprek en probeer de ander te begrijpen. Probeer de ander te begrijpen en luister naar wat je collega te zeggen heeft. Als je open staat voor communicatie, kun je werken aan een oplossing die voor alle betrokkenen werkt.

Stap 3: Probeer een stap terug te doen

Als je het gevoel hebt dat je in een conflict zit met een lastige collega, probeer dan een stap terug te doen. Neem wat tijd om na te denken over je opties. Als je er nog steeds niet uitkomt, probeer dan een andere collega te vragen om te helpen bij het oplossen van het probleem.

Stap 4: Wees assertief

Als je lastige collega's tegenkomt, is het belangrijk om assertief te blijven. Wees assertief door duidelijk te zeggen wat je wilt zonder de ander te beledigen. Als je assertief bent, laat je zien dat je zelfverzekerd bent en laat je zien dat je je grenzen aangeeft.

Stap 5: Wees tolerant

Het is belangrijk om tolerant te zijn als je lastige collega's tegenkomt. Probeer te begrijpen dat iedereen verschillend is en dat niet iedereen hetzelfde is. Wees begripvol en probeer te begrijpen dat iedereen zijn eigen manier van werken heeft.

Stap 6: Blijf jezelf

Als laatste is het belangrijk om jezelf te blijven. Wees altijd beleefd, respectvol en professioneel. Blijf positief en probeer problemen op te lossen zonder de ander te beledigen of te beledigen.

Conclusie

We kunnen allemaal lastige collega's tegenkomen. Maar met de juiste aanpak is het mogelijk om productief te blijven en toch goed met je collega's om te gaan. Wees assertief, tolerant en open voor communicatie. Uiteindelijk kun je met de juiste aanpak een oplossing vinden voor het probleem.

Begrip leidt tot medewerking, onbegrip tot tegenwerking.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda