Vragen? | +31 85 208 8060

Negatieve collega
Hoe ga je om met een negatieve collega?

Het is voor veel mensen een uitdaging om met een negatieve collega om te gaan. Deze persoon kan een slecht humeur hebben, de rest negeren of op een negatieve manier reageren. Hoewel het moeilijk kan zijn, is het belangrijk om een manier te vinden om de situatie te verbeteren en een positieve werkomgeving te creëren. Hieronder staan enkele tips over hoe je om kunt gaan met een negatieve collega.

Wees begripvol

Het is belangrijk om begrip te tonen en te begrijpen dat iedereen verschillende manieren heeft om met stress om te gaan. Probeer te begrijpen wat de oorzaak is van de negatieve gedachten van je collega. Misschien heeft hij of zij een moeilijke tijd gehad. Probeer je collega over zijn of haar gevoelens te laten praten en je steun te bieden.

Maak een positieve omgeving

Als je met een negatieve collega werkt, is het belangrijk om een positieve omgeving te creëren. Wees vriendelijk, bemoedigend en laat je collega weten dat je er voor hen bent. Probeer ook een open en eerlijke communicatie te onderhouden. Zorg ervoor dat je je collega's luistert en respecteert. Door een positieve omgeving te creëren, kunnen negatieve gedachten en een slecht humeur verminderd worden.

Wees duidelijk

Als je merkt dat je collega een negatieve houding heeft, is het belangrijk om duidelijk te zijn over wat je van hem of haar verwacht. Zeg je collega dat je je ongemakkelijk voelt bij hun gedrag en leg uit wat je van hen verwacht. Geef ook enkele voorbeelden van wat je van hen verwacht.

Als je op een duidelijke en rustige manier met je collega communiceert, kun je een goede werkomgeving creëren. Wees eerlijk en respectvol, zodat je collega zich gehoord en gezien voelt.

Het is moeilijk om met een negatieve collega om te gaan, maar met de juiste aanpak en een positieve instelling is het mogelijk om de situatie te verbeteren. Wees begripvol, maak een positieve omgeving en zorg ervoor dat je duidelijk bent over wat je verwacht. Met deze tips kun je een goede werkomgeving creëren waarin iedereen zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda