Vragen? | +31 85 208 8060

Trends leren ontwikkelen
5 Trends in leren en ontwikkelen

De wereld van leren en ontwikkelen is constant in beweging en blijft zich ontwikkelen om aan de behoeften van professionals te voldoen. Moderne technologieën en nieuwe ontwikkelingen geven bedrijven de mogelijkheid om mensen op een efficiënte en effectieve manier te ontwikkelen. Hier zijn 5 trends die het leren en ontwikkelen voor bedrijven in de toekomst zullen beïnvloeden.

Microlearning

Microlearning is een van de meest populaire trends in leren en ontwikkelen. Bij microlearning wordt informatie in korte, hapklare stukjes verdeeld, waardoor deelnemers sneller begrijpen wat er wordt geleerd. Het is een effectieve manier om informatie te verspreiden, waardoor het leren en ontwikkelen sneller en efficiënter verloopt.

Gamification

Gamification is een andere populaire trend die leren en ontwikkelen kan faciliteren. Het is een manier om leren en ontwikkelen leuker en interessanter te maken door de leeromgeving te veranderen in een game-achtige setting. Gamification maakt leren en ontwikkelen leuker en motiveert deelnemers om meer te leren.

Video- en audialessen

Video- en audialessen zijn een andere trend in leren en ontwikkelen. Video- en audialessen zijn een geweldige manier om informatie te verstrekken aan een groot publiek. Door deze technologie kunnen deelnemers de informatie die ze nodig hebben op een interessante en visuele manier ontvangen.

Machine Learning

Machine learning is een andere trend die leren en ontwikkelen helpt te verbeteren. Door machine learning kunnen bedrijven gebruikmaken van geavanceerde algoritmes om medewerkers te helpen hun leerdoelen te bereiken. Machine learning helpt deelnemers hun vaardigheden te verbeteren, waardoor het leren en ontwikkelen eenvoudiger wordt.

Korte trainingen

Korte trainingen zijn een andere trend die leren en ontwikkelen helpt te verbeteren. Korte trainingen zijn effectief omdat ze snel informatie kunnen overbrengen en medewerkers kunnen helpen hun doelen te bereiken. Bij PMC bieden we bijvoorbeeld korte, maar effectieve trainingen aan, zodat deelnemers snel de vaardigheden kunnen ontwikkelen die ze nodig hebben.

De bovenstaande trends zullen bedrijven helpen bij het verbeteren van hun leren en ontwikkelen. Door deze trends te gebruiken, kunnen bedrijven hun medewerkers effectiever begeleiden en ondersteunen bij hun leerdoelen. PMC kan bedrijven helpen bij het ontwikkelen van effectieve leer- en ontwikkelingsprogramma's die gebaseerd zijn op deze trends.

feedback

Feedback; de zuurstof van je organisatie

Mei 2024

In de snelle wereld van vandaag, waarin bedrijven en organisaties voortdurend streven naar verbetering en innovatie, is feedback geven een onmisbare praktijk geworden. Toch merken we bij veel bedrijven een schrijnend tekort, in veel facetten. Zelfs privé.

Feedback speelt namelijk een cruciale rol in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt niet alleen een routekaart voor verbetering, maar bevordert ook open communicatie en versterkt de relaties binnen een team. In deze PMC blog bespreken we waarom feedback geven zo belangrijk is en hoe het effectief kan worden ingezet om zakelijke en persoonlijke succes en groei te bevorderen.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda