Vragen? | +31 85 208 8060

Blijven ontwikkelen
5 Tips om jezelf te blijven ontwikkelen

We hebben allemaal ambitieuze voornemens om onszelf te ontwikkelen. Of het nu gaat om het leren van een nieuwe taal of het verbeteren van je vaardigheden op het werk, het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Hoewel het moeilijk is om deze voornemens vol te houden, is het niet onmogelijk. Er zijn veel manieren waarop je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Hieronder geven we je 5 tips.

1. Stel een plan op

Allereerst is het belangrijk om jezelf een plan te stellen. Stel jezelf duidelijke doelen en maak een plan om deze doelen te bereiken. Verdeel je doelen in kleine stappen om ze gemakkelijker te behalen. Door deze stappen te volgen, zul je je doelen gemakkelijker kunnen bereiken.

2. Blijf leren

Het blijven leren is een van de meest effectieve manieren om je kennis en vaardigheden te vergroten. Er zijn tal van cursussen, seminars en workshops waar je aan deel kunt nemen om jezelf te blijven ontwikkelen. Bij PMC bieden we verschillende trainingen die je kunnen helpen om je kennis en vaardigheden te verbeteren. Zo bieden ze een verkooptrainingen aan waar je kunt leren hoe je effectiever kunt verkopen.

3. Oefenen

Het is belangrijk om je kennis en vaardigheden in de praktijk te oefenen. Door praktijkervaring op te doen, kun je je vaardigheden versterken en je kennis vergroten. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe technieken uitproberen, nieuwe software leren gebruiken of een beroep doen op je netwerk om ervaring op te doen.

4. Blijf verbonden

Het is belangrijk om verbonden te blijven met je collega's, vrienden en familie. Je kunt veel leren van anderen en je kunt je netwerk gebruiken om kennis en ervaring op te doen. Zo kun je anderen vragen wat zij doen om hun vaardigheden te verbeteren en wat zij hebben gedaan om hun doelen te bereiken.

5. Blijf jezelf uitdagen

Het is ook belangrijk om jezelf uit te dagen. Probeer nieuwe dingen uit, zoek uitdagingen en accepteer fouten. Zo kun je je kennis en vaardigheden verbeteren en je doelen bereiken.

Door je voortdurend te blijven ontwikkelen, kun je je doelen bereiken. Door de bovenstaande tips te volgen, kun je je kennis en vaardigheden vergroten en je carrière verbeteren. We bieden verschillende trainingen aan die je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda