Vragen? | +31 85 208 8060

3 Tips voor Sales Succes!

Weet je nog toen je een kind was en het je verjaardag was? Of toen je op weg was op je eerste overzeese vakantie? In die tijd liep je binnen, keek je om je heen en dacht 'Wauw, waar moet ik eerst heen, wat moet ik eerst zien en doen?' Met zoveel mogelijkheden die je te wachten staan, bruist je lichaam van geluk en vreugde, en je geest kan gek worden van opwinding. Als de adrenaline zo pompt en het voelt alsof je de energie in je lichaam nauwelijks in bedwang kunt houden.... dat zijn de gevoelens die ontstaan als je weet dat er goede dingen gaan gebeuren!

Als je je op de meeste dagen van je leven niet zo voelt, is de vraag 'waarom niet'?

Heb je de drive, passie of plezier uit je leven verloren? Zit je te vast in de dagelijkse sleur, tot het punt dat je niet het gevoel hebt dat je je hoofd boven water krijgt? Of misschien zit je vast in gedrag, routines of patronen die gewoon niet voor je werken?

Het grote nieuws is dat u met slechts drie kleine aanpassingen alles kunt omdraaien - direct!

Stel eerst vast wat belangrijk is voor u en uw team - zowel persoonlijk als professioneel - en implementeer vervolgens een professioneel ontwikkelingsplan (POP) om aan die behoeften te voldoen. Denk eraan dat het bij POP niet alleen om zaken doen en meer omzet genereren moet gaan, maar dat je je ook moet richten op persoonlijke doelstellingen, omdat dit uiteindelijk ook zal bijdragen aan het vermogen van je team om op de lange termijn doelen te bereiken.

Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je systemen en vernieuwde verkoopprocessen hebt, zodat iedereen in je team voldoende gewapend is met de vaardigheden om te slagen. De sleutel is om ze dagelijks te oefenen en plezier te hebben. Als je jezelf en je team weer op gang wilt brengen, is het essentieel om je harde en zachte vaardigheden bij te werken door nieuwe strategieën en vaardigheden te leren die leuk zijn om te gebruiken, zodat ze elke dag worden geïmplementeerd.

Tot slot, zoek en erken alle inspanningen en overwinningen van uw team; kritiek motiveert NOOIT. Het opnieuw afdwingen van positief gedrag zal echter altijd mensen energieker en motiveren en zal hen ertoe aanzetten om het gedrag te herhalen. Het erkennen van prestaties is leuk voor jou en je team, want zodra je persoonlijke en teambeloningen en teambeloningen op hun plaats hebt gezet, zullen jij en je team uitkijken naar de vieringen. Natuurlijk kan het identificeren van de overwinningen alleen worden bereikt door het meten van de activiteit; door je cijfers te kennen.

Dus, waar val je neer?

Wat moet je veranderen?

Hoe ga je het veranderen?

Vergeet niet, dat opwinding, adrenaline en sensatie als je een overvloed aan mogelijkheden hebt voordat je elke dag kan worden gevoeld als je dat wilt. Maar alleen jij kunt het laten gebeuren.

feedback

Feedback; de zuurstof van je organisatie

Mei 2024

In de snelle wereld van vandaag, waarin bedrijven en organisaties voortdurend streven naar verbetering en innovatie, is feedback geven een onmisbare praktijk geworden. Toch merken we bij veel bedrijven een schrijnend tekort, in veel facetten. Zelfs privé.

Feedback speelt namelijk een cruciale rol in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt niet alleen een routekaart voor verbetering, maar bevordert ook open communicatie en versterkt de relaties binnen een team. In deze PMC blog bespreken we waarom feedback geven zo belangrijk is en hoe het effectief kan worden ingezet om zakelijke en persoonlijke succes en groei te bevorderen.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda