Vragen? | +31 85 208 8060

Sales is een One Chance mentaliteit geworden

Ik herinner me de goede oude tijd van opstaan en aan het werk gaan, het moeten bellen, het opvolgen van oude prospects en het vinden van leads om nieuwe sales te doen. Destijds was het de enige manier.

Maar toen kwam de technologie en de social media, en het spel veranderde. Helemaal. De manier waarop we moeten verkopen aan prospects is nu een geheel nieuw en ander beest.

Een decennium of zo geleden, toen er veel minder concurrentie was, was er een gezegde onder de verkopers dat was, "Haal genoeg 'nee's' en je krijgt uiteindelijk een 'ja'!

In de huidige zeer competitieve omgeving, moet je nu een "one chance" mentaliteit hebben als je wilt slagen. Het betekent dat je het de eerste keer goed moet doen, anders zal je prospect elders kopen. Voorbij zijn de dagen van een succesvolle follow-up. Als ze "nee" zeggen en niet kopen, is de enige manier om van gedachten te veranderen in veel gevallen door het aanmoedigen van een mentaliteitsaanpassing door middel van informatie - maar dit kan bijna onmogelijk zijn als ze al eens "nee" tegen de verkoop hebben gezegd.

De manier om dit scenario te vermijden is door uw verkoopprocessen te stroomlijnen en uw verkoopcyclus te verkorten. Dit kan gemakkelijk worden gedaan door zich te concentreren op het aanscherpen van uw kwalificatieproces en door gebruik te maken van assertieve of prescriptieve sluitingssequenties als vervolg op het feit dat u aan uw prospect hebt bewezen dat u de expert bent en dat je unieke kenmerken of diensten heeft die concurrenten niet bieden. De sleutel is ervoor te zorgen dat je minimaal vijf unique selling points (USP’s) hebt en deze in elke uitleg of demonstratie te gebruiken om push back te verminderen en mensen te inspireren om moeiteloos te kopen.

Fractaal spiegel

Fractaal gedrag: De kunst van zelfgelijkenis

16 december 2023

Fractaliteit is een concept dat oorspronkelijk uit de wiskunde komt, waar het verwijst naar patronen die zich herhalen op verschillende schalen. Dit concept kan echter ook worden toegepast op organisaties, waarin het vaak resulteert in wat we "fractaal gedrag" kunnen noemen.

Care en dare zussen training rsz

Care, do you Dare and Dare, do you Care?

12 november 2023

In een leuk bedrijf werkten twee zussen als supervisor, Care en Dare. Ze waren in alle opzichten elkaars tegenpolen. Care was bedachtzaam, geduldig en bekwaam in het zorgen voor anderen. Dare daarentegen was avontuurlijk, moedig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact

PMC:
Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 20 88 060
info@pmc.nl