Vragen? | +31 85 208 8060

Herkennen burnout
Het herkennen van een burnout

Burn-out bij medewerkers is een veelvoorkomend probleem waar managers steeds vaker mee te maken krijgen. De symptomen van burn-out zijn vaak subtiel en moeilijk te detecteren, wat betekent dat het lastig is om deze vroegtijdig te zien en aan te pakken. Als manager is het belangrijk om de symptomen van burn-out bij je medewerkers te herkennen en te weten hoe je ermee om moet gaan.

Burn-out kan optreden bij medewerkers die zich zorgen maken over hun prestaties, zichzelf te hard werken, of die gebukt gaan onder een te hoge werkdruk. Om te weten hoe je een burn-out bij je medewerkers kan herkennen, is het belangrijk om op de volgende symptomen te letten:

  • Moeheid: Een medewerker kan meer moe zijn dan normaal.
  • Concentratieproblemen: De medewerker kan problemen hebben om zich te concentreren of te onthouden.
  • Slecht humeur: De medewerker kan sneller boos en prikkelbaar zijn dan normaal.
  • Verlies van motivatie: De medewerker kan een gebrek aan motivatie ervaren.
  • Verminderde prestaties: De prestaties van de medewerker kunnen achteruit gaan.

Als je deze symptomen bij je medewerkers herkent, is het belangrijk om te weten hoe je een burn-out bij je medewerkers kunt voorkomen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, waaronder:

  • Stimuleer een gezonde werkomgeving: Zorg ervoor dat je medewerkers een comfortabele, stressvrije werkomgeving hebben waarin ze hun best kunnen presteren.
  • Stel duidelijke doelen: Zorg ervoor dat je medewerkers heldere doelen hebben die haalbaar zijn.
  • Neem voldoende rust: Stimuleer je medewerkers om regelmatig voldoende rust te nemen.
  • Geef feedback: Geef je medewerkers regelmatig feedback zodat ze weten of ze op de goede weg zijn.
  • Creëer een goede balans tussen werk en privé: Stimuleer je medewerkers om een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Als manager is het belangrijk om de symptomen van burn-out bij je medewerkers te herkennen en te weten hoe je ermee om moet gaan. Door de juiste maatregelen te nemen, kun je burn-out bij je medewerkers voorkomen en help je hen om gezond en productief te blijven. Heb je bij een medewerker of wellicht bij jezelf signalen kunnen herkennen? Plan dan een gratis consult in en wij helpen je met stressbehandeling.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda