Vragen? | +31 85 208 8060

Discussies werkvloer
Discussies op de werkvloer

We hebben het allemaal meegemaakt: heftige discussies op de werkvloer. De spanningen lopen hoog op, werknemers slaan de hakken in het zand en er heerst een gespannen sfeer. Hoewel discussies op de werkvloer erg vervelend kunnen zijn, kunnen ze ook leiden tot veel positieve resultaten. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de discussies op de werkvloer nuttig zijn?

Diffuserende technieken

Het eerste wat je moet doen als je een discussie op de werkvloer aangegaan, is je concentreren op manieren om de spanningen te verminderen. Om dit te doen kun je verschillende diffuserende technieken gebruiken. Probeer bijvoorbeeld om geduldig te luisteren en vragen te stellen om meer informatie te krijgen. Je moet ook proberen om de discussie op een open en eerlijke manier te voeren. Als je te emotioneel wordt, is het waarschijnlijk het beste om even een pauze te nemen.

Creatieve oplossingen

Als je eenmaal een gesprek hebt gevoerd en hebt geprobeerd om de spanningen te verminderen, is het tijd om creatieve oplossingen te zoeken voor het probleem. Als je op zoek bent naar nieuwe ideeën, kan het helpen om de discussie vanuit een ander perspectief te benaderen. Probeer bijvoorbeeld om een ‚Äč‚Äčander teamlid te vragen om hun ideeën te delen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle ideeën worden gerespecteerd en dat er ruimte is voor verschillende meningen.

Het is belangrijk om te onthouden dat discussies op de werkvloer soms stressvol en uitputtend kunnen zijn. Maar als je de juiste technieken gebruikt, kunnen ze ook leiden tot creatieve oplossingen en productieve resultaten. Als je deze tips volgt, kun je ervoor zorgen dat discussies op de werkvloer constructief zijn en je kunt veel meer bereiken dan je denkt.

Fractaal spiegel

Fractaal gedrag: De kunst van zelfgelijkenis

16 december 2023

Fractaliteit is een concept dat oorspronkelijk uit de wiskunde komt, waar het verwijst naar patronen die zich herhalen op verschillende schalen. Dit concept kan echter ook worden toegepast op organisaties, waarin het vaak resulteert in wat we "fractaal gedrag" kunnen noemen.

Care en dare zussen training rsz

Care, do you Dare and Dare, do you Care?

12 november 2023

In een leuk bedrijf werkten twee zussen als supervisor, Care en Dare. Ze waren in alle opzichten elkaars tegenpolen. Care was bedachtzaam, geduldig en bekwaam in het zorgen voor anderen. Dare daarentegen was avontuurlijk, moedig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact

PMC:
Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 20 88 060
info@pmc.nl