Vragen? | +31 85 208 8060

Discussies werkvloer
Discussies op de werkvloer

We hebben het allemaal meegemaakt: heftige discussies op de werkvloer. De spanningen lopen hoog op, werknemers slaan de hakken in het zand en er heerst een gespannen sfeer. Hoewel discussies op de werkvloer erg vervelend kunnen zijn, kunnen ze ook leiden tot veel positieve resultaten. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de discussies op de werkvloer nuttig zijn?

Diffuserende technieken

Het eerste wat je moet doen als je een discussie op de werkvloer aangegaan, is je concentreren op manieren om de spanningen te verminderen. Om dit te doen kun je verschillende diffuserende technieken gebruiken. Probeer bijvoorbeeld om geduldig te luisteren en vragen te stellen om meer informatie te krijgen. Je moet ook proberen om de discussie op een open en eerlijke manier te voeren. Als je te emotioneel wordt, is het waarschijnlijk het beste om even een pauze te nemen.

Creatieve oplossingen

Als je eenmaal een gesprek hebt gevoerd en hebt geprobeerd om de spanningen te verminderen, is het tijd om creatieve oplossingen te zoeken voor het probleem. Als je op zoek bent naar nieuwe ideeën, kan het helpen om de discussie vanuit een ander perspectief te benaderen. Probeer bijvoorbeeld om een ‚Äč‚Äčander teamlid te vragen om hun ideeën te delen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle ideeën worden gerespecteerd en dat er ruimte is voor verschillende meningen.

Het is belangrijk om te onthouden dat discussies op de werkvloer soms stressvol en uitputtend kunnen zijn. Maar als je de juiste technieken gebruikt, kunnen ze ook leiden tot creatieve oplossingen en productieve resultaten. Als je deze tips volgt, kun je ervoor zorgen dat discussies op de werkvloer constructief zijn en je kunt veel meer bereiken dan je denkt.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda