Vragen? | +31 85 208 8060

Stoicisme op de werkvloer
De stoïcijn als leider

Als mens grijpen we graag naar oude verhalen, teksten, motto's en levenswijzen die ons vertellen hoe om te gaan met wat buiten onze invloed ligt. Één van deze eeuwenoude filosofieën is het stoïcisme. Het stoïcisme lijkt onlangs razendsnel in populariteit gestegen. Boeken over de moderne stoïcijn en teksten van de oude filosofen vinden gretig aftrek bij boekhandelaren.

Maar waarom oefent zo'n ruim tweeduizend jaar oude filosofie plots weer zo'n grote aantrekkingskracht op ons uit? En kunnen we deze oude wijsheden wel vertalen naar de moderne maatschappij? Of is er op de werkvloer van vandaag geen ruimte voor de emotieloze nihilisten?

Het stoïcisme wordt gezien als een filosofisch gereedschap om stress, angst en vele andere emoties beter te kunnen managen. Het is niet alleen een theoretische discipline, maar een levenswijze. Door de dagelijkse inzetbaarheid van het stoïcisme kan het gezien worden als een praktische filosofie.

De praktische filosofie richt zich op acceptatie van dat wat niet binnen je controle valt en het meester worden van je emoties. De moderne stoïcijn reageert op ruzie met reden, niet emotioneel maar rationeel.

Betekent dit dat het stoïcisme gelijk staat aan het verbergen van emoties? Integendeel. De stoïcijn is geen nihilist en het stoïcisme heeft weinig te maken met het onderdrukken of verschuilen van emoties. Emoties zijn menselijk en het uiten daarvan ook. Stoïcisme leert je echter wel de baas te zijn over je emoties. Je kan slechts beperkt invloed uitoefenen op de gebeurtenissen om je heen. Waar je echter wel invloed op kan uitoefenen is hoe jij op deze gebeurtenissen reageert.

De manager van vandaag kan zich zeker verdiepen in het moderne stoïcisme. Een goede introductie begint bij dit boek.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

2 Mannen met elkaar in gesprek met op de achtergrond een whiteboard, Coaching en Individuele begeleiding PMC Roosemdaal

Van Performance Management naar Mastery Management, oftewel het transformeren van werkcultuur

Februari 2024

In de snel evoluerende wereld van vandaag wordt de traditionele benadering van Performance Management steeds vaker in twijfel getrokken. Bedrijven beginnen te beseffen dat het beoordelen van prestaties niet voldoende is om te gedijen in een omgeving die wordt gekenmerkt door constante verandering en innovatie. Het is tijd om over te stappen naar een nieuw paradigma: Mastery Management.

Lees verder als je iets wilt weten over de nieuwe generatie, die vroeg of laat bij je binnenstapt.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda