Vragen? | +31 85 208 8060

Micro management
De nadelen van micromanagement

Hoewel sommigen micro-management als een nuttige techniek beschouwen, kunnen de nadelen het voordeel overschaduwen.

Demotiverend

Als leidinggevende kun je je team demotiveren als je te veel controleert. Als je eindeloos toezicht houdt, zal je team zich geremd voelen en zal het hun creativiteit tegenwerken. De stress die gepaard gaat met micro-management kan de prestaties negatief beïnvloeden. Ook verliezen werknemers hun zelfvertrouwen als ze steeds onder druk worden gezet om alles uit te voeren zoals de leidinggevende wil.

Communicatieproblemen

Een ander nadeel van micro-management is het verstoren van de communicatie. Als leidinggevende houd je niet alleen toezicht op het werk, maar ook op hoe je teamleden met elkaar communiceren. Dit kan afleiding veroorzaken en het respect tussen het team ondermijnen. Ook kunnen er spanningen ontstaan tussen de leidinggevende en het team als de leidinggevende te veel controleert.

Om een hoge productiviteit te behouden, is het belangrijk dat leidinggevenden hun team de vrijheid geven om zelfstandig te werken. Als je teamleden verantwoordelijkheid draagt voor hun taken, zal dit het respect, de productiviteit en de communicatie binnen het team verbeteren. Door te vertrouwen op de ervaring en expertise van je team, kan je de prestaties en de motivatie verhogen.

Micro-management kan in sommige gevallen nuttig zijn, maar de nadelen kunnen het voordeel overschaduwen. Als leidinggevende moet je ervoor zorgen dat je teamleden zelfstandig kunnen werken, zodat zij zich gewaardeerd en betrokken voelen bij hun taken.

feedback

Feedback; de zuurstof van je organisatie

Mei 2024

In de snelle wereld van vandaag, waarin bedrijven en organisaties voortdurend streven naar verbetering en innovatie, is feedback geven een onmisbare praktijk geworden. Toch merken we bij veel bedrijven een schrijnend tekort, in veel facetten. Zelfs privé.

Feedback speelt namelijk een cruciale rol in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt niet alleen een routekaart voor verbetering, maar bevordert ook open communicatie en versterkt de relaties binnen een team. In deze PMC blog bespreken we waarom feedback geven zo belangrijk is en hoe het effectief kan worden ingezet om zakelijke en persoonlijke succes en groei te bevorderen.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda