Vragen? | +31 85 208 8060

Ongelukkig werkvloer
Ben je ongelukkig op het werk?

De werkvloer kan een zware omgeving zijn. Of het nu een kantoor is, een fabriekshal of een bouwplaats. Het kan een omgeving zijn waar je je soms ongelukkig voelt. Maar er zijn manieren waarop je je beter kunt voelen op de werkvloer, waardoor je meer energie krijgt en je productiever kunt zijn. In dit artikel lees je wat je kunt doen om je beter te voelen op de werkvloer.

Neem een pauze

Het is belangrijk om regelmatig een pauze te nemen om even op adem te komen. Door even weg te gaan van je bureau, kun je je gedachten verzetten en focussen op andere dingen. Neem bijvoorbeeld een korte wandeling om wat frisse lucht te krijgen of ga even een kop koffie drinken met een collega. Dit kan je helpen om je batterij weer op te laden en je energiepeil op te krikken.

Neem verantwoordelijkheid

Als je je ongelukkig voelt op de werkvloer, is het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt en je eigen problemen oplost. Probeer de situatie te accepteren en ga op zoek naar oplossingen. Stel jezelf vragen zoals: 'Waarom voel ik me ongelukkig?', 'Wat kan ik doen om mijn situatie te veranderen?'. Als je de antwoorden op deze vragen weet, kun je een plan maken om jezelf te helpen.

Wees sociaal

Een andere manier om je beter te voelen op de werkvloer is door sociaal te zijn. Probeer verbinding te maken met collega's en wees aardig voor iedereen. Laat je collega's weten dat je er voor hen bent en deel je gedachten en ideeën. Deze connectie kan je helpen om je beter te voelen.

Neem tijd voor jezelf

Neem ook tijd voor jezelf. Probeer een paar minuten per dag alleen te zijn zodat je kunt ontspannen en op adem kunt komen. Als je je eenmaal beter voelt, kun je je energie gebruiken om productiever te zijn. Neem bijvoorbeeld een warm bad of luister naar je favoriete muziek.

Stap uit je comfortzone

Het is ook belangrijk om risico's te nemen op de werkvloer. Als je je ongelukkig voelt, is het belangrijk om uit je comfortzone te stappen en te proberen nieuwe dingen uit te proberen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe taak opnemen of een nieuwe vaardigheid leren. Dit kan je helpen om je energiepeil op te krikken en je een gevoel van voldoening te geven.

Focus op je gezondheid

Het is ook belangrijk om je gezondheid te verbeteren. Als je je ongelukkig voelt, kan dit een negatieve invloed hebben op je lichamelijke en mentale gezondheid. Probeer dus gezonde gewoontes te ontwikkelen, zoals het eten van gezond, voldoende beweging, voldoende slaap en tijd voor jezelf.

Vraag hulp

Als je je ongelukkig voelt op de werkvloer, is het belangrijk om hulp te zoeken. Probeer iemand te vinden die je kunt vertrouwen en praat erover. Vraag je leidinggevende om advies of praat met een vertrouwenspersoon. Soms heb je een ander perspectief nodig om je situatie te begrijpen.

Conclusie

Als je je ongelukkig voelt op de werkvloer, is het belangrijk dat je actie onderneemt om je te helpen je beter te voelen. Neem regelmatig pauzes, neem verantwoordelijkheid, wees sociaal, neem tijd voor jezelf, neem risico's, focus op je gezondheid en vraag hulp.

Fractaal spiegel

Fractaal gedrag: De kunst van zelfgelijkenis

16 december 2023

Fractaliteit is een concept dat oorspronkelijk uit de wiskunde komt, waar het verwijst naar patronen die zich herhalen op verschillende schalen. Dit concept kan echter ook worden toegepast op organisaties, waarin het vaak resulteert in wat we "fractaal gedrag" kunnen noemen.

Care en dare zussen training rsz

Care, do you Dare and Dare, do you Care?

12 november 2023

In een leuk bedrijf werkten twee zussen als supervisor, Care en Dare. Ze waren in alle opzichten elkaars tegenpolen. Care was bedachtzaam, geduldig en bekwaam in het zorgen voor anderen. Dare daarentegen was avontuurlijk, moedig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact

PMC:
Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 20 88 060
info@pmc.nl