Vragen? | +31 85 208 8060

Ongelukkig werkvloer
Ben je ongelukkig op het werk?

De werkvloer kan een zware omgeving zijn. Of het nu een kantoor is, een fabriekshal of een bouwplaats. Het kan een omgeving zijn waar je je soms ongelukkig voelt. Maar er zijn manieren waarop je je beter kunt voelen op de werkvloer, waardoor je meer energie krijgt en je productiever kunt zijn. In dit artikel lees je wat je kunt doen om je beter te voelen op de werkvloer.

Neem een pauze

Het is belangrijk om regelmatig een pauze te nemen om even op adem te komen. Door even weg te gaan van je bureau, kun je je gedachten verzetten en focussen op andere dingen. Neem bijvoorbeeld een korte wandeling om wat frisse lucht te krijgen of ga even een kop koffie drinken met een collega. Dit kan je helpen om je batterij weer op te laden en je energiepeil op te krikken.

Neem verantwoordelijkheid

Als je je ongelukkig voelt op de werkvloer, is het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt en je eigen problemen oplost. Probeer de situatie te accepteren en ga op zoek naar oplossingen. Stel jezelf vragen zoals: 'Waarom voel ik me ongelukkig?', 'Wat kan ik doen om mijn situatie te veranderen?'. Als je de antwoorden op deze vragen weet, kun je een plan maken om jezelf te helpen.

Wees sociaal

Een andere manier om je beter te voelen op de werkvloer is door sociaal te zijn. Probeer verbinding te maken met collega's en wees aardig voor iedereen. Laat je collega's weten dat je er voor hen bent en deel je gedachten en ideeën. Deze connectie kan je helpen om je beter te voelen.

Neem tijd voor jezelf

Neem ook tijd voor jezelf. Probeer een paar minuten per dag alleen te zijn zodat je kunt ontspannen en op adem kunt komen. Als je je eenmaal beter voelt, kun je je energie gebruiken om productiever te zijn. Neem bijvoorbeeld een warm bad of luister naar je favoriete muziek.

Stap uit je comfortzone

Het is ook belangrijk om risico's te nemen op de werkvloer. Als je je ongelukkig voelt, is het belangrijk om uit je comfortzone te stappen en te proberen nieuwe dingen uit te proberen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe taak opnemen of een nieuwe vaardigheid leren. Dit kan je helpen om je energiepeil op te krikken en je een gevoel van voldoening te geven.

Focus op je gezondheid

Het is ook belangrijk om je gezondheid te verbeteren. Als je je ongelukkig voelt, kan dit een negatieve invloed hebben op je lichamelijke en mentale gezondheid. Probeer dus gezonde gewoontes te ontwikkelen, zoals het eten van gezond, voldoende beweging, voldoende slaap en tijd voor jezelf.

Vraag hulp

Als je je ongelukkig voelt op de werkvloer, is het belangrijk om hulp te zoeken. Probeer iemand te vinden die je kunt vertrouwen en praat erover. Vraag je leidinggevende om advies of praat met een vertrouwenspersoon. Soms heb je een ander perspectief nodig om je situatie te begrijpen.

Conclusie

Als je je ongelukkig voelt op de werkvloer, is het belangrijk dat je actie onderneemt om je te helpen je beter te voelen. Neem regelmatig pauzes, neem verantwoordelijkheid, wees sociaal, neem tijd voor jezelf, neem risico's, focus op je gezondheid en vraag hulp.

feedback

Feedback; de zuurstof van je organisatie

Mei 2024

In de snelle wereld van vandaag, waarin bedrijven en organisaties voortdurend streven naar verbetering en innovatie, is feedback geven een onmisbare praktijk geworden. Toch merken we bij veel bedrijven een schrijnend tekort, in veel facetten. Zelfs privé.

Feedback speelt namelijk een cruciale rol in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt niet alleen een routekaart voor verbetering, maar bevordert ook open communicatie en versterkt de relaties binnen een team. In deze PMC blog bespreken we waarom feedback geven zo belangrijk is en hoe het effectief kan worden ingezet om zakelijke en persoonlijke succes en groei te bevorderen.

Man vr act

Over Actieve mannen en Effectieve vrouwen

April 2024

Om te begrijpen waarom mannen vaak actiever zijn en vrouwen effectiever in organisaties, moeten we dieper ingaan op de psychologische en sociale dynamiek die deze verschillen vormgeven. Hoewel generalisaties altijd beperkt zijn en individuele variatie groot is, kunnen we desondanks enkele trends en patronen identificeren die de neiging van mannen tot activiteit en vrouwen tot effectiviteit in organisatorische contexten verklaren.

Management zonder ziel

Stop de epidemie. De impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties.

Maart 2024

In zijn artikel ‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ bespreekt Henry Mintzberg de impact van de huidige managementpraktijken op de ziel van organisaties. Hij bekritiseert het toenemende gebruik van management als een wetenschap die zich richt op kwantificeerbare en meetbare aspecten, zoals financiën en processen, ten koste van de menselijke aspecten van organisaties. Deze benadering, betoogt Mintzberg, heeft geleid tot een gebrek aan bezieling en betrokkenheid binnen organisaties.

 

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda