Vragen? | +31 85 208 8060

Managerial Grid Van Blake En Mouton

Het raamwerk van Blake en Mouton

Blake en Mouton hebben vanuit hun management visies een raamwerk samengesteld waarin een manager zijn persoonlijke managementstijl kan herkennen. We kunnen hierin globaal vijf gedrags­ken­merken beschouwen, maar in feite zijn het er vele.

Blake mouton managerial grid

Stijl 1/1 Impoverished.

Je hebt geen gevoel voor relaties en geen aandacht voor de produc­tie. Je laat iedereen zijn gang gaan en er komt weinig of anders het hoognodige onder je handen vandaan.

Stijl 5/5 Middle of the road.

Het moet niet te moeilijk voor je worden. Niet moeilijk doen over zware problemen, en wat het werk betreft; morgen weer een dag.

Als iemand het sneller en beter kan, dan moet die het maar doen.

Stijl 1/9 Country club.

Je kan uren met je mensen praten, en als ze weer eens een keertje geen zin hebben, dan snap jij dat maar al te goed. En als ze mopperen zijn omdat de koffiejuffrouw te lang op een andere afde­ling blijft kletsen, heb jij je mensen allang bij elkaar geroepen om het in de groep te gooien. En is er echt iets aan de knikker op je afdeling, dan zal je tijd noch moeite sparen om een oplossing te vinden. Je vindt het heel belangrijk dat je mensen je een geschik­te vent vinden.

Stijl 9/1 Task.

Je hebt een klus aangenomen en die ga je klaren. Met mankracht en arbeidsuren, niet met dè mensen op je afdeling. Je probeert het uiterste uit ze te persen, presteren zullen ze. Afhaken? Jammer dan voor ze. Zolang ze nog met bosjes voor deze baantjes staan te dringen, is er niks aan de hand. Niet lullen maar poetsen is jouw motto. Zelf ben je ook de hele dag in de weer, bij wijze van spreken.

Stijl 9/9 Team

Je steekt de handen uit de mouwen en je probeert je medewerkers voor te gaan in de doorlopen­de uitvoering van je plannen, en van je doelstellingen. Eventuele problemen spreek je vrij en collegi­aal met je medewerkers uit. Je weet wat je aan je mensen hebt, en zij weten wat ze aan jou hebben. Je zorgt voor een wederkerig respect tussen je mensen, overige afdelingen en de bedrijfsdoel­stellingen.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk bedrijfstrainingen, leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact
Correspondentieadres

Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 2088 060

info@pmc.nl

Trainingslocaties: Roosendaal, Bosschenhoofd en Breda