Wat is The Great Resignation?

Wat is The Great Resignation?

 

Wereldwijd wordt er gesproken over ‘The Great Resignation’ ookwel The Big Quit genoemd. Het afgelopen jaar zijn er naar schatting 47 miljoen Amerikanen op eigen beweging van baan veranderd. Ook in Nederland maken werkgevers zich zorgen. Is de ontslaggolf de nieuwste trend die vanuit Amerika komt overwaaien?

Volgens organisatiepsycholoog Anthony Klotz, die de term The Great Resignation introduceerde, is de coronapandemie een directe oorzaak. Mensen hebben bewezen de neiging te hebben om hun baan op te zeggen na een impactvolle gebeurtenis. Een positieve gebeurtenis, zoals na een opleiding of geboorte van een kind. Maar ook na een negatieve. Normaal gesproken vinden deze gebeurtenissen niet massaal plaats, maar met de coronapandemie heeft men op ongekende schaal, tegelijkertijd een zeer impactvolle periode doorgemaakt. Met als gevolg meer zelfreflectie en aandacht voor werkplezier.

Adviesbureau McKinsey heeft onderzoek gedaan bij zowel de werknemers als de werkgevers naar de reden voor het ontslag. De werknemers gaven aan dat het door een gebrek aan waardering kwam. Het werk is volgens hen te transactioneel geworden. Meer dan de helft voelde zich ongezien door de organisatie of hun leidinggevende. En als de coronapandemie ons iets heeft duidelijk gemaakt dan is het wel dat mensen hunkeren naar de menselijke aspecten van het werk: sociale interacties, saamhorigheid en verbinding. De werkgevers die McKinsey ondervroeg, zagen een andere reden. Zij dachten dat het de werknemers voornamelijk ging om een betere baan met een hoger salaris.

De komende weken besteden we extra aandacht aan The Great Resignation. We onderzoeken wat dit betekent voor de arbeidsmarkt, kandidaten en werkgevers en hoe organisaties personeel kunnen aantrekken en behouden.
Schrijf je hieronder in om op de hoogte te blijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meer berichten

Consultative selling

De traditionele manier van verkopen richt zich vooral op het aanprijzen van de eigenschappen van een product of kenmerken van een dienst. Op deze manier is het de bedoeling dat

Lees verder »

De nadelen van micromanagement

Hoewel sommigen micro-management als een nuttige techniek beschouwen, kunnen de nadelen het voordeel overschaduwen. Demotiverend Als leidinggevende kun je je team demotiveren als je te veel controleert. Als je eindeloos

Lees verder »

Events

NOV

8

09.00 - 16.00
Leiderschap & Gedrag
Scroll naar top