Wat is employer branding?

Employer branding is het proces waarmee organisaties hun imago verbeteren als werkgever. Bedrijven doen er alles aan om een goede werkgever te zijn, zodat hun werknemers betrokken en gemotiveerd zijn. Dit heeft grote voordelen op korte en lange termijn.

Hoe bereik je een goede employer branding?

Organisaties kunnen hun employer branding verbeteren door een aantal zaken te doen. Ze moeten zich bewust zijn van de behoeften van hun werknemers en daarop inspelen. Ook is het belangrijk om waarde toe te voegen aan het werk dat medewerkers doen. Een goede werkomgeving is ook cruciaal, waarbij aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en voldoende kansen voor doorgroeien voortdurend in het oog worden gehouden.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor duidelijke bedrijfscommunicatie. Werknemers moeten op de hoogte zijn van de doelen van het bedrijf en de kernwaarden die worden nagestreefd. Ook is het belangrijk om te zorgen voor goede trainingen, zodat werknemers de kennis en vaardigheden krijgen die ze nodig hebben om goed te presteren. PMC biedt bijvoorbeeld een breed scala aan trainingen aan, waarmee werknemers hun kennis en vaardigheden kunnen verbeteren.

Wat zijn de voordelen van goede employer branding?

Goede employer branding heeft verschillende voordelen voor een bedrijf. Ten eerste zal het bedrijf aantrekkelijker zijn voor talentvolle kandidaten, waardoor de organisatie betere medewerkers aantrekt. Daarnaast zijn betrokken en gemotiveerde medewerkers productiever en zullen ze minder vaak afwezig zijn door ziekte. Ook zal een goed imago als werkgever helpen om de kosten van werving en selectie omlaag te brengen.

Ten slotte is er een verhoogd bedrijfsloyaliteit bij betrokken medewerkers. Werknemers die zich verbonden voelen met de organisatie blijven langer bij het bedrijf, waardoor de kosten van verloop en opleidingen worden verminderd.

En nu in het kort

Employer branding is een belangrijk proces voor organisaties om hun imago als werkgever te verbeteren. Door de juiste kansen en faciliteiten te bieden, kunnen bedrijven hun medewerkers betrokken en gemotiveerd houden. Dit resulteert in een aantrekkelijke werkomgeving, waardoor het bedrijf aantrekkelijk is voor toptalent, productiviteit toeneemt, de kosten van werving en selectie omlaag gaan en de bedrijfsloyaliteit van medewerkers stijgt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meer berichten

Consultative selling

De traditionele manier van verkopen richt zich vooral op het aanprijzen van de eigenschappen van een product of kenmerken van een dienst. Op deze manier is het de bedoeling dat

Lees verder »

De nadelen van micromanagement

Hoewel sommigen micro-management als een nuttige techniek beschouwen, kunnen de nadelen het voordeel overschaduwen. Demotiverend Als leidinggevende kun je je team demotiveren als je te veel controleert. Als je eindeloos

Lees verder »

Events

NOV

8

09.00 - 16.00
Leiderschap & Gedrag
Scroll naar top