Wat is employer branding?

Employer branding is het proces waarmee organisaties hun imago verbeteren als werkgever. Bedrijven doen er alles aan om een goede werkgever te zijn, zodat hun werknemers betrokken en gemotiveerd zijn. Dit heeft grote voordelen op korte en lange termijn.

Hoe bereik je een goede employer branding?

Organisaties kunnen hun employer branding verbeteren door een aantal zaken te doen. Ze moeten zich bewust zijn van de behoeften van hun werknemers en daarop inspelen. Ook is het belangrijk om waarde toe te voegen aan het werk dat medewerkers doen. Een goede werkomgeving is ook cruciaal, waarbij aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en voldoende kansen voor doorgroeien voortdurend in het oog worden gehouden.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor duidelijke bedrijfscommunicatie. Werknemers moeten op de hoogte zijn van de doelen van het bedrijf en de kernwaarden die worden nagestreefd. Ook is het belangrijk om te zorgen voor goede trainingen, zodat werknemers de kennis en vaardigheden krijgen die ze nodig hebben om goed te presteren. PMC biedt bijvoorbeeld een breed scala aan trainingen aan, waarmee werknemers hun kennis en vaardigheden kunnen verbeteren.

Wat zijn de voordelen van goede employer branding?

Goede employer branding heeft verschillende voordelen voor een bedrijf. Ten eerste zal het bedrijf aantrekkelijker zijn voor talentvolle kandidaten, waardoor de organisatie betere medewerkers aantrekt. Daarnaast zijn betrokken en gemotiveerde medewerkers productiever en zullen ze minder vaak afwezig zijn door ziekte. Ook zal een goed imago als werkgever helpen om de kosten van werving en selectie omlaag te brengen.

Ten slotte is er een verhoogd bedrijfsloyaliteit bij betrokken medewerkers. Werknemers die zich verbonden voelen met de organisatie blijven langer bij het bedrijf, waardoor de kosten van verloop en opleidingen worden verminderd.

En nu in het kort

Employer branding is een belangrijk proces voor organisaties om hun imago als werkgever te verbeteren. Door de juiste kansen en faciliteiten te bieden, kunnen bedrijven hun medewerkers betrokken en gemotiveerd houden. Dit resulteert in een aantrekkelijke werkomgeving, waardoor het bedrijf aantrekkelijk is voor toptalent, productiviteit toeneemt, de kosten van werving en selectie omlaag gaan en de bedrijfsloyaliteit van medewerkers stijgt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meer berichten

Wat is employer branding?

Employer branding is het proces waarmee organisaties hun imago verbeteren als werkgever. Bedrijven doen er alles aan om een goede werkgever te zijn, zodat hun werknemers betrokken en gemotiveerd zijn.

Lees verder »

Het Linked Pin Henry Fayol principe

De theorie van Henry Fayol is een van de meest invloedrijke stromingen binnen de managementstudies. Hij heeft een aantal principes geformuleerd die de basis vormen voor veel moderne managementtheorieën. Eén

Lees verder »

Performance management: Wat is het?

Performance management is een proces dat bedrijven gebruiken om hun werknemers te ondersteunen bij het behalen van hun prestatiedoelen. Het is een interactief proces waarbij leidinggevenden en werknemers samenwerken om

Lees verder »

Events

MAR

14

09.00 - 16.00
Leiderschap & Gedrag
Scroll naar top