De Startende Manager

Voor veel startende managers is de harde praktijk de enige leerweg naar effectief management. Dat wordt vaak ervaren als een moeizaam proces met frustraties, onzekerheid en twijfel voor de startende manager, gepaard met dure managementfouten en ineffectieve productie.

Je gaat van beste medewerker naar beste manager. Het team waar je eerder deel van uitmaakte moet je nu leiden. Maar hoe pak je deze rol het beste op? In deze training worden je managementvaardigheden ontwikkeld en leer je alles over leidinggeven, coachen, sturen, delegeren en faciliteren. Je reflecteert op je eigen handelen, leert te kiezen voor je gedrag en groeit zowel persoonlijk als in je rol als leidinggevende.

Van beste medewerker naar beste manager

De Startende Manager

In deze training

Een leidinggevende heeft een hoop verschillende talenten nodig. Zo wordt ervan verwacht een duidelijke visie te creëren, effectief optreden in veranderprocessen, aansturen van individuen en tegelijkertijd nog te beschikken over goed ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden.

Als startende manager krijg je bovendien te maken met verwachtingen van je team, directie, klanten en leveranciers. In het speelveld zit je tussen het hoger management en de medewerkers en hebt hiermee een cruciale invloed op het succes en de kwaliteit van de organisatie. Binnen deze training ga je je vaardigheden en praktische inzichten verder ontwikkelen om teams en afdelingen optimaal te kunnen aansturen.

Inhoud

Voor wie?

De training is voor medewerkers die doorgegroeid zijn naar de functie van teamleider of dit binnenkort gaan doen. Je hebt een functie zoals teamleiders, leidinggevenden, ondernemers en managers. Maar het is ook bedoeld voor aanstormend talent wat zich wilt voorbereiden op een leidinggevende functie.

Resultaat

Programma

Beschrijving

Gedurende en na de training leer je de verschillende leiderschapsstijlen toe te passen en ken je jouw persoonlijke leiderschapsstijl. Je verkrijgt ook inzicht in je eigen kernwaarden, vaardigheden, kwaliteiten en valkuilen als leidinggevende. Je weet hierdoor sneller en efficiënter je gestelde doelen te bereiken en leer je succesvol mensen te sturen, coachen en faciliteren.

Opbouw en duur

De training bevat 12 bijeenkomsten verspreid over 6 maanden. De bijeenkomsten zijn interactief opgebouwd uit verschillende werkvormen. Hierbij doe je kennis en inzichten op en oefen je met vaardigheden. Naast de bijeenkomsten ben je gemiddeld 3 uur per week kwijt aan zelfstudie. De geleerde theorie breng je namelijk direct in de praktijk.
Stilstand is achteruitgang
Blijf in beweging

Meer verandering

PMC.nl is al meer dan 28 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrajecten, salestrainingen en coaching.

Adres
Laatste berichten
Scroll naar top

Huidige trajecten vinden, met inachtneming van de huidige maatregelen, zoals gewoonlijk doorgang.