Situationeel Leiderschap

Je leert snel en veel over je leidinggevende talenten en over de talenten van je medewerkers, en over de organisatie. Je leert andere leidinggevende stijlen dan de stijl je bijna altijd hanteert. Dat heeft te maken gedrag, en gedrag heeft weer te maken met effectiviteit. Ook jouw effectiviteit.

Coachen, sturen, ondersteunen of delegeren?

Situationeel Leiderschap

In deze training

Tijdens deze 5 dagen word je aangenaam geconfronteerd met jezelf. Je kracht wordt ontwikkeld, en daarmee je zelfvertrouwen in alle instrumentele processen. Het vermogen om afstand te nemen van hectiek en suboptimalisatie door verstandelijker te analyseren gaat ook groeien en, last but not least, het vertrouwen aan en van medewerkers en collega’s te optimaliseren door jezelf te ontwikkelen binnen socio-emotionele processen. Moed en consistentie krijgen voor jou een nieuwe betekenis, als succes je doel is. Vooral het fenomeen ‘consistentie’ is een maatstaf voor goed leiderschap. Niet het omhoog houden van je PMC certificaat. Hoewel het wel helpt.

Inhoud

Voor wie?

De training is voor iedere leidinggevende die krachtiger in zijn of haar rol wilt staan.

Resultaat

Programma

Beschrijving

  • Leiderschapsstijlen: Wat zijn ze en wat is die van mij?;
  • Communicatie & Gedrag;
  • Coachen, sturen, delegeren of faciliteren?;
  • Situatiegerichte toepassing

Opbouw en duur

De training beslaat in totaal 10 weken met tweewekelijks een bijeenkomst. Zelf investeer je buiten de trainingsdagen 3 uur per week aan studie. Dit zijn theorie- en praktijkopdrachten via het PMC online studieportaal.
Stilstand is achteruitgang
Blijf in beweging

Meer verandering

PMC.nl is al meer dan 28 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrajecten, salestrainingen en coaching.

Adres
Laatste berichten
Scroll naar top

Huidige trajecten vinden, met inachtneming van de huidige maatregelen, zoals gewoonlijk doorgang.