Praktisch Leiderschap

Een leidinggevende heeft een hoop verschillende talenten nodig. Zo wordt ervan verwacht een duidelijke visie te creëren, effectief optreden in veranderprocessen, aansturen van individuen en tegelijkertijd nog te beschikken over goed ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden.

Teamontwikkeling begint bij de leider

Voetstuk voor praktisch leiderschap

In deze training

Je succes als leider valt of staat met het succes van je team. En dit valt of staat met jouw leiderschapsstijl. Hoe ga je om met verwachtingen van collega’s, klanten, leveranciers en hoger management? Hoe motiveer je medewerkers? Hoe organiseer je processen? En hoe zit het met de communicatie? Je moet als praktisch leider snel kunnen schakelen tussen de verschillende leiderschapsstijlen. Binnen deze leiderschapstraining gaan wij verder in op het ontwikkelen van praktische inzichten en vaardigheden om teams en afdelingen optimaal te kunnen aansturen.

Inhoud

Voor wie?

De training is voor medewerkers die doorgegroeid zijn naar de functie van teamleider of dit binnenkort gaan doen. Je hebt een functie zoals afdelingshoofd, teamleider of leidinggevende of wilt je voorbereiden op een soortgelijke functie.

Resultaat

Programma

Beschrijving

Gedurende en na de training leer je de verschillende leiderschapsstijlen toe te passen en ken je jouw persoonlijke leiderschapsstijl. Je verkrijgt ook inzicht in je eigen kernwaarden, vaardigheden, kwaliteiten en valkuilen als leidinggevende. Je weet hierdoor sneller en efficiënter je gestelde doelen te bereiken en leer je succesvol mensen te sturen, coachen en faciliteren.

Opbouw en duur

De training beslaat in totaal 6 weken met een bijeenkomst iedere 2 weken. . Zelf investeer je buiten de trainingsdagen 3 uur per week aan studie. Dit zijn theorie- en praktijkopdrachten via het PMC online studieportaal.
Stilstand is achteruitgang
Blijf in beweging

Meer verandering

PMC.nl is al meer dan 28 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrajecten, salestrainingen en coaching.

Adres
Laatste berichten
Scroll naar top