Invloed zonder macht

Je bent aangesteld als teamcaptain, projectverantwoordelijke of opdracht eigenaar. Je hebt in dat geval een hoop verschillende talenten nodig. Zo wordt er van je verwacht een duidelijke visie te creëren, effectief optreden in veranderprocessen, aansturen van individuen en tegelijkertijd nog te beschikken over goed ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden. Maar je hebt niet officieel de functie gekregen en moet dus werken zonder sanctionele macht. Hoe stuur je zonder deze macht effectief aan op resultaat?

Op natuurlijke wijze de leiding nemen

Invloed zonder macht

In deze training

Je wordt binnenkort of al met regelmaat aangesteld als teamcaptain, projectverantwoordelijke of opdracht eigenaar. Ofwel, je wordt leider zonder dat formeel te zijn. Hoe stuur je dan alsnog op effectieve wijze aan op resultaat? Je succes als leider valt of staat immers met het succes van je team. En dit valt of staat met jouw leiderschapsstijl. Hoe motiveer je medewerkers? Hoe organiseer je processen? En hoe zit het met de communicatie? In deze training leer je hoe je kan aansturen op resultaat zonder gebruik te maken van de gezagsverhouding, met behoud van de relatie.

Inhoud

Voor wie?

Voor mensen die hun autoriteit willen vergroten zonder autoritair over te komen. Voor de latente leider die op natuurlijke wijze overwicht wilt uitstralen. Voor wie wilt sturen en coachen en collega’s in beweging laat komen. In deze training leggen we het fundament voor praktisch leiderschap.

Resultaat

Programma

Beschrijving

Je leert in deze training wat de drijfveren van een leider zijn. Om op natuurlijke wijze invloed zonder macht uit te oefenen. Om gezag op te bouwen zonder bevelen te geven. Je leert je collega’s op onopgemerkte wijze aan te sturen en non-confrontationeel resultaatgerichte afspraken te maken.

Opbouw en duur

De training beslaat in totaal 4 weken met wekelijks 1 bijeenkomst. De eerste en laatste bijeenkomsten zijn beide halve dagen. Zelf investeer je buiten de trainingsdagen 3 uur per week aan studie. Dit zijn theorie- en praktijkopdrachten via het PMC online studieportaal.
Stilstand is achteruitgang
Blijf in beweging

Meer verandering

PMC.nl is al meer dan 28 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrajecten, salestrainingen en coaching.

Adres
Laatste berichten
Scroll naar top

Huidige trajecten vinden, met inachtneming van de huidige maatregelen, zoals gewoonlijk doorgang.