Strategisch opleidingsplan

Ontwikkelplan
Groeien met een doel

Het opleidings- of ontwikkelplan

Het opstellen van een ontwikkel- of opleidingsplan is iets waar vaak licht over wordt gedacht. HR managers, ondernemers of directeuren downloaden een sjabloon van internet en vullen deze naar eigen goeddunken in. En het doel van een ontwikkelplan wordt zo onbewust naar achter geschoven. Natuurlijk heeft de maker van het plan wel een idee van wat er ontwikkeld of opgeleid moet worden. Maar het hebben van een idee en het kunnen staven aan feiten zijn twee compleet verschillende dingen.
PMC-covid-taskforce

Van denken naar weten

Bij PMC maken we feiten van meningen, veranderen denken in doen en zorgen voor de theoretische onderbouwing van het praktische onderbuikgevoel. Bij het opstellen van een ontwikkel- of opleidingsplan lichten we de organisatie door. Wat is het doel van het plan en waar wilt de organisatie naartoe. We brengen A en B in kaart door de leer- en ontwikkelbehoefte per afdeling en functiegroep te inventariseren.

Hoe gaat het in zijn werk?

We inventariseren al deze gegevens door enquetes af te nemen bij alle werknemers en deze per afdeling en functiegroep te analyseren. Deze enquete is door onze in-house experts ontwikkeld en al jaren een beproefde methode in het doorlichten van een organisatie.

Het resultaat

Aan de hand van deze data zal er een uitvoerig ontwikkel- of opleidingsplan opgesteld worden waar nog jaren gebruik van zal worden gemaakt.

Dit plan kan ook onder de  SLIM subsidie aangevraagd worden.

Ben je benieuwd naar een voorbeeld van een opleidingsplan? Bekijk deze HIER in onze kennisbank.

inspraak zonder inzicht
uitspraak zonder uitzicht

Meer lezen

Scroll naar top