SLIM Subsidie

Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB

Wat is de SLIM Subsidie?

SLIM Subsidie is een door de overheid beschikbaar gesteld budget waarmee organisatie zichzelf kunnen (her)ontwikkelen om de kennis van werknemers te vergroten of up to date te houden. De afkorting SLIM staat voor Stimuleringsregeling Leren & Ontwikkelen in MKB-ondernemingen.

Opleidingsplan of ontwikkelplan

Dit plan maakt duidelijk welke scholingsbehoefte er voor jouw onderneming is.

Loopbaanadvies of ontwikkeladvies

Volg je medewerkers bij hun ontwikkeling in jouw onderneming, vraag om extern advies.

Een eigen bedrijfsschool

Voer een systeem in waarbij je medewerkers hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder kunnen ontwikkelen tijdens het werk.

Praktijkleerplaats

Ontvang tot 2.700 euro subsidie per jaar voor een medewerker die (een deel van) een MBO opleiding volgt via de derde leerweg (niet BBL).

Wanneer aanvragen?

De SLIM Subsidie kan aangevraagd worden in verschillende tijdsvakken. Voor het MKB kan dit in de periode van 1 maart tot 31 maart of 1 september tot 30 september.

Wat is het subsidiebedrag?

Iedere MKB onderneming kan tot maximaal 25.000 euro subsidie krijgen. In de landbouw, horeca en recreatiesector mogen ook grotere bedrijven meedoen. Wanneer je samenwerkt met meerdere organisaties kan je een aanvraag indienen tot maximaal 500.000 euro.

Meer informatie

Wil je meer informatie ontvangen over dit onderwerp?
Meld je dan aan voor de SLIM Nieuwsbrief. Hiermee wordt je op de hoogte gehouden van de aanvraagperiodes, nieuwe ontwikkelingen en handige tips.

Scroll naar top