Vragen? | +31 85 208 8060

Blijf op de hoogte

Blogs

Inspiratie

Fractaal spiegel

Fractaal gedrag: De kunst van zelfgelijkenis

16 december 2023

Fractaliteit is een concept dat oorspronkelijk uit de wiskunde komt, waar het verwijst naar patronen die zich herhalen op verschillende schalen. Dit concept kan echter ook worden toegepast op organisaties, waarin het vaak resulteert in wat we "fractaal gedrag" kunnen noemen.

Care en dare zussen training rsz

Care, do you Dare and Dare, do you Care?

12 november 2023

In een leuk bedrijf werkten twee zussen als supervisor, Care en Dare. Ze waren in alle opzichten elkaars tegenpolen. Care was bedachtzaam, geduldig en bekwaam in het zorgen voor anderen. Dare daarentegen was avontuurlijk, moedig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Prestatiemanagement

Prestatiemanagement: Een krachtige tool

14 oktober 2023

Prestatiemanagement is een effectieve manier om het rendement van een organisatie te verbeteren. Het is een krachtige tool om de prestaties van medewerkers te verbeteren, bedrijfsprocessen te verfijnen en de organisatie als geheel te versterken. Door middel van prestatiemanagement kunnen organisaties hun doelen bereiken en groeien.

Consultative selling

12 mei 2023

De traditionele manier van verkopen richt zich vooral op het aanprijzen van de eigenschappen van een product of kenmerken van een dienst. Op deze manier is het de bedoeling dat de potentiële klant overtuigd raakt van de noodzaak van een product of dienst. 

Effectief management

Effectief management: Wat je moet weten

12 april 2023

Management is een cruciaal onderdeel in ieder bedrijf. Het is het proces waarmee bedrijven doelen bereiken, de organisatie richting krijgt en er voor zorgt dat medewerkers hun maximale potentieel bereiken.

Micromanagement

Micromanagement onder de loep

8 april 2023

Micromanagement is een veelvoorkomend fenomeen binnen organisaties. In theorie is het een manier om alle activiteiten binnen een organisatie te stroomlijnen, maar in de praktijk kan het leiden tot een aantal problemen. In deze blog zal ik de nadelen van micromanagement verder toelichten.

Peter principe

Het Peter Principe en de 'Promotieparadox'

3 april 2023

Het Peter Principe is een populaire theorie ontwikkeld door Dr. Laurence J. Peter in 1969. De theorie stelt dat mensen in organisaties stijgen tot hun niveau van incompetitie. Dit betekent dat mensen zullen worden bevorderd tot een niveau waar ze niet goed genoeg zijn om te slagen.

Draagvlak

4 Tips om succesvol draagvlak te creëren

31 maart 2023

Veranderingen in organisaties zijn vaak moeilijk omdat mensen er niet altijd achter staan. Het creëren van draagvlak voor verandering is daarom belangrijk om de veranderingen te laten slagen. Hieronder staan 4 tips om succesvol draagvlak te creëren.

Logotherapie management

Logotherapie als managementtool

30 maart 2023

Logotherapie is een relatief nieuwe vorm van therapie die steeds populairder wordt. Het is een manier van denken die de focus legt op het bevrijden van mensen van hun gevoel van innerlijke leegte en de zoektocht naar een meer betekenisvol leven.

Herkennen burnout

Het herkennen van een burnout

29 maart 2023

Burn-out bij medewerkers is een veelvoorkomend probleem waar managers steeds vaker mee te maken krijgen. De symptomen van burn-out zijn vaak subtiel en moeilijk te detecteren, wat betekent dat het lastig is om deze vroegtijdig te zien en aan te pakken.

PMC.nl is al meer dan 33 jaar marktleider in maatwerk leiderschapstrainingen, salestrainingen en personal coaching.

Contact

PMC:
Vroenhoutseweg 29 A
4703 SH Roosendaal

085 20 88 060
info@pmc.nl