Het Enneagram: Een reis naar zelfontdekking

Het Enneagram is een psychologisch model dat verklaart hoe mensen omgaan met hun innerlijke wereld. Het bestaat al sinds de negentiende eeuw en heeft de afgelopen decennia aan populariteit gewonnen. Het Enneagram is een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke groei, waarmee je je kunt verdiepen in je eigen gedachten, gevoelens en gedragspatronen. Hierdoor kun je je bewust worden van je sterke en zwakke punten en kijken naar manieren om je verder te ontwikkelen.

Hoe het Enneagram werkt

Het Enneagram bestaat uit negen typen, die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Deze typen worden gedefinieerd door hun gedragspatronen, overtuigingen en emotionele reacties. Hier lees je wat de types zijn en hoe ze werken. Door je bewust te worden van je Enneagram-type, kun je begrijpen hoe je je gedraagt en waarom je de keuzes maakt die je maakt. Bovendien kun je door het model leren om je te verplaatsen in andere typen, waardoor je beter begrijpt waarom anderen op bepaalde manieren reageren.

De transformatie die het Enneagram biedt

Het Enneagram biedt een transformatie van bewustzijn. Omdat je je bewust wordt van je eigen gedragspatronen en emotionele reacties, kun je je bewust worden van manieren waarop je kunt groeien en veranderen. Er wordt gezegd dat je, als je je bewust bent van je Enneagram-type en de kenmerken ervan, je een nieuwe diepgang kunt geven aan je bewustzijn. Dit betekent dat je beter kunt begrijpen waarom je je zo voelt en wat je nodig hebt om je leven te verbeteren.

Het Enneagram als een krachtige persoonlijke tool

Het Enneagram is een krachtige persoonlijke tool die je kan helpen om te begrijpen waarom je je op bepaalde manieren gedraagt. Het is een diepgaand model dat je de mogelijkheid biedt om je bewust te worden van je gedrags- en emotionele patronen. Het kan je helpen om je persoonlijke doelen te bepalen en je te verdiepen in je eigen zelfontdekking. Voor een uitgebreide uitleg over het Enneagram klik je op deze link. Door het Enneagram te gebruiken, kun je je bewustzijn verhogen en je leven veranderen door je je bewuster te worden van je eigen innerlijke wereld.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meer berichten

Consultative selling

De traditionele manier van verkopen richt zich vooral op het aanprijzen van de eigenschappen van een product of kenmerken van een dienst. Op deze manier is het de bedoeling dat

Lees verder »

De nadelen van micromanagement

Hoewel sommigen micro-management als een nuttige techniek beschouwen, kunnen de nadelen het voordeel overschaduwen. Demotiverend Als leidinggevende kun je je team demotiveren als je te veel controleert. Als je eindeloos

Lees verder »

Events

NOV

8

09.00 - 16.00
Leiderschap & Gedrag
Scroll naar top