Het Enneagram: Een reis naar zelfontdekking

Het Enneagram is een psychologisch model dat verklaart hoe mensen omgaan met hun innerlijke wereld. Het bestaat al sinds de negentiende eeuw en heeft de afgelopen decennia aan populariteit gewonnen. Het Enneagram is een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke groei, waarmee je je kunt verdiepen in je eigen gedachten, gevoelens en gedragspatronen. Hierdoor kun je je bewust worden van je sterke en zwakke punten en kijken naar manieren om je verder te ontwikkelen.

Hoe het Enneagram werkt

Het Enneagram bestaat uit negen typen, die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Deze typen worden gedefinieerd door hun gedragspatronen, overtuigingen en emotionele reacties. Hier lees je wat de types zijn en hoe ze werken. Door je bewust te worden van je Enneagram-type, kun je begrijpen hoe je je gedraagt en waarom je de keuzes maakt die je maakt. Bovendien kun je door het model leren om je te verplaatsen in andere typen, waardoor je beter begrijpt waarom anderen op bepaalde manieren reageren.

De transformatie die het Enneagram biedt

Het Enneagram biedt een transformatie van bewustzijn. Omdat je je bewust wordt van je eigen gedragspatronen en emotionele reacties, kun je je bewust worden van manieren waarop je kunt groeien en veranderen. Er wordt gezegd dat je, als je je bewust bent van je Enneagram-type en de kenmerken ervan, je een nieuwe diepgang kunt geven aan je bewustzijn. Dit betekent dat je beter kunt begrijpen waarom je je zo voelt en wat je nodig hebt om je leven te verbeteren.

Het Enneagram als een krachtige persoonlijke tool

Het Enneagram is een krachtige persoonlijke tool die je kan helpen om te begrijpen waarom je je op bepaalde manieren gedraagt. Het is een diepgaand model dat je de mogelijkheid biedt om je bewust te worden van je gedrags- en emotionele patronen. Het kan je helpen om je persoonlijke doelen te bepalen en je te verdiepen in je eigen zelfontdekking. Voor een uitgebreide uitleg over het Enneagram klik je op deze link. Door het Enneagram te gebruiken, kun je je bewustzijn verhogen en je leven veranderen door je je bewuster te worden van je eigen innerlijke wereld.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meer berichten

Wat is employer branding?

Employer branding is het proces waarmee organisaties hun imago verbeteren als werkgever. Bedrijven doen er alles aan om een goede werkgever te zijn, zodat hun werknemers betrokken en gemotiveerd zijn.

Lees verder »

Het Linked Pin Henry Fayol principe

De theorie van Henry Fayol is een van de meest invloedrijke stromingen binnen de managementstudies. Hij heeft een aantal principes geformuleerd die de basis vormen voor veel moderne managementtheorieën. Eén

Lees verder »

Performance management: Wat is het?

Performance management is een proces dat bedrijven gebruiken om hun werknemers te ondersteunen bij het behalen van hun prestatiedoelen. Het is een interactief proces waarbij leidinggevenden en werknemers samenwerken om

Lees verder »

Events

MAR

14

09.00 - 16.00
Leiderschap & Gedrag
Scroll naar top