4 inzichten uit BIG DATA

London Economics, een toonaangevend economisch adviesbureau, heeft de Employer Skills Survey geanalyseerd om vast te stellen en te kwantificeren hoe een tekort aan vaardigheden van invloed is op bedrijven in het Verenigd Koninkrijk door verlies van zaken aan concurrenten, vertraagde ontwikkeling en hogere operationele kosten.

Filtered heeft vervolgens deze data ingevoerd in hun zelf-ontwikkelde algoritme. Met deze data hebben ze hun leeraanbevelingen aan klanten vorm kunnen geven. Zo hebben ze bepaalde tekorten aan vaardigheden binnen de organisatie in beeld kunnen brengen.

London Economics analyseerde de Employer Skills Survey, die gebaseerd is op meer dan 90.000 interviews met bedrijven van elke omvang en sector in het Verenigd Koninkrijk. De resulterende correlaties zijn verwerkt in de leeradvies-engine van Filtered, waarbij prioriteit wordt gegeven aan aanbevelingen voor leerinhoud met een waarschijnlijk hogere impact op de productiviteit van de onderneming van de klant.

Sophie Hedges, de hoofdeconoom die de analyse bij London Economics uitvoert, zei: “de nieuwe analyse van het ESS illustreert zowel de incidentie als de negatieve impact op de prestaties op bedrijfsniveau die gepaard gaat met een reeks verschillende vaardigheidstekorten. De analyse geeft ook een sterke reden voor bedrijven, ongeacht hun omvang, om te investeren in vaardigheden om de mogelijke negatieve gevolgen te corrigeren.

Een viertal inzichten zijn onder andere:

  1. Een gebrek aan vaardigheden op het gebied van lezen en begrijpen verhoogt de kans dat de organisatie 6,2 procentpunten minder zaken zal doen met concurrenten dan een organisatie zonder een gebrek aan vaardigheden op het gebied van lezen en begrijpen.
  2. Lezen en begrijpend lezen blijkt een van de sterkste drijfveren te zijn voor negatieve bedrijfsresultaten.
  3. Voor kmo’s neemt het aantal vaardigheidstekorten toe naarmate de onderneming groter wordt (kleine bedrijven zijn over het algemeen voldoende geschoold, maar naarmate bedrijven meer geschoolde arbeidskrachten krijgen die beter op de behoeften zijn afgestemd, lijkt het moeilijker te worden om deze vaardighedenkloof te dichten). (Kleine bedrijven melden een tekort aan vaardigheden van slechts 2%, vergeleken met 7% voor bedrijven met meer dan 250 werknemers).
  4. Maar wanneer zich in zeer kleine bedrijven een tekort aan vaardigheden voordoet, is de kans groter dat dit een groot effect heeft (in 23% van de bedrijven waar een tekort aan vaardigheden werd vastgesteld, werd een groot effect gemeld).
  5. Tekorten in IT/computervaardigheden, basisvaardigheden op het gebied van rekenvaardigheid en complexe numerieke vaardigheden vergroten ook de waarschijnlijkheid dat de werklast voor ander personeel toeneemt (met respectievelijk 6,4, 5,2 en 4,1 procentpunten).
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meer berichten

Consultative selling

De traditionele manier van verkopen richt zich vooral op het aanprijzen van de eigenschappen van een product of kenmerken van een dienst. Op deze manier is het de bedoeling dat

Lees verder »

De nadelen van micromanagement

Hoewel sommigen micro-management als een nuttige techniek beschouwen, kunnen de nadelen het voordeel overschaduwen. Demotiverend Als leidinggevende kun je je team demotiveren als je te veel controleert. Als je eindeloos

Lees verder »

Events

NOV

8

09.00 - 16.00
Leiderschap & Gedrag
Scroll naar top